Ajankohtaista

Kylmälaitteemme ovat suunniteltu vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme lisätä tuotteiden turvallisuutta ja tavoitteenamme on auttaa pysäyttämään haitallisien mikrobien kulku jokapäiväisessä elämässämme – niin kotioloissa kuin työelämässäkin.

Siksi ryhdyimme yhteistyöhön toisen kotimaisen yrityksen, Nanoksi Finland Oy:n kanssa, ja nyt helmikuun alusta lähtien kylmälaitteisiimme on saatavilla turvallisuutta ja hygieniaa parantava suomalainen innovaatio Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite.

Pinnoite on tällä hetkellä vakiovarusteena MED ja MEDLAB -sarjan lääkesäilytysjääkaappien vetimissä ja säädinpaneelissa, lisävarusteena saatavissa myös lääkejääkaappien sisäosiin, tällöin laite varustellaan myös desinfiointivalaisimella. Myös kodin kylmälaitteissa eli kylmiöissä, pakastimissa ja viinikaapeissa pinnoite tulee jatkossa vakiovarusteena vetimiin, laitteiden sisätilojen pinnoitus lisävarusteena on tulossa myöhemmin tänä keväänä. Suurtalouspuolen kylmälaitteisiin Nanoksi Fotonit-pinnoite saadaan tämän kevään aikana.

Suomalaista osaamista ja nanoteknologiaa pintojen turvaamiseksi – itsedesinfioituva ratkaisu

Tyypillisiä Nanoksi Fotonit -pinnoitteen käyttökohteita ovat mm. lääkekylmälaitteet, laboratoriot, puhdastilat, ammattikeittiöt, laivat ja kotitalouksien kylmälaitteet. Yliopistoilla tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan todeta, että mikrobit tuhoutuvat jopa yli 99 prosenttisesti fotonit-valokatalyysin ansiosta. Pinnoite on erittäin tehokas tapa suojata laitteesi niin kotona kuin työpaikallakin erilaisilta mikrobeilta. Nanoksi Fotonit -pinnoite tuhoaa pinnoilta viruksia ja muita taudinaiheuttajia; pinnoitteen ja valon yhdistyessä syntyy kemiallinen reaktio, joka tuhoaa nopeasti mikrobien ja ns. VOC-yhdisteiden rakenteet.

Nanoksi Fotonit -pinnoitteet hyötyjä:

  • parantaa hygieniaa
  • tuhoaa nopeasti 99 % taudinaiheuttajista
  • vähentää vaarallisten bakteerien ja virusten syntymistä ja leviämistä
  • vähentää tarvetta käyttää vahvoja pesuaineita, koska itsedesinfioituvat pinnat pysyvät hygieenisinä pidempään
  • pinnoite aktivoituu yhä uudestaan valon avulla
  • suojaa pintoja kulutuksesta riippuen monia vuosia
  • säästää siivous- ja ylläpitokustannuksissa
  • turvaa tilojen ja pintojen puhtauden
  • parantaa sisäilmaa
  • täysin turvallinen ihmisille, eläimille ja ympäristölle.

Tutustu myös Festivo-tuotteisiin:

Kattava mallisto tuotteita terveydenhuollon ja tutkimuksen lääkesäilytykseen

UUSI PORKKA MED ja MED SAVE-tuoteperhe tarjoaa laajan valikoiman lääkesäilytyslaitteita erityisesti vastaanottojen, sairaaloiden ja terveydenhuollon laitosten tarpeisiin. Helposti puhdistettavat lukolliset kaapit ja laatikostot ovat ihanteellinen ratkaisu lääkkeiden säilyttämiseen

  • Kaikissa MED ja MED SAVE tuotteissa on vakio-ominaisuutena bakteerivapaa vedin (1) sekä bakteerivapaa automaattinen haihdutus kondensiovedelle (4).
  • Bakteerivapaassa käsittelyssä vetimen ja haihdutusaltaan komponentteihin on lisätty tuotantovaiheessa antimikrobinen, hopeapohjainen lisäaine. Käsittelyn ansiosta vedin ja haihdutusallas on pysyvästi suojattu mikrobeja (bakteerit, sienet, home ja jopa virukset) vastaan.
  • Tämän lisäksi jokaisessa MED ja MED SAVE tuotteessa on peitekansi (2). Tuotteiden suunnittelussa on pyritty minimoimaan bakteerien ja virusten leviäminen ja samalla on poistettu käyttäjän tarve tyhjentää vedenkerääjä (3).

Lisäksi PORKKA MED ja MED SAVE tuoteperheen tuotteilla on useita käyttö- ja tuoteturvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia::

  • lasiovimalli vaihtoehtona umpiovelle kaikissa lääkejääkaapeissa
  • useita erilaisia sisävarusteluvaihtoehtoja: lasi- ja rst-hyllyt ja vetolaatikot
  • hiljainen käyntiääni, mallista riippuen 40 – 45 dB
  • erinomainen lämpötilatasaisuus (± 1 °C) mitattuna 25 g massasta (DIN 58345)
  • valmius kytkeä laite ulkopuoliseen kiinteistövalvontaan (= potentiaalivapaa hälytys)

Tutustu lisää mallistoomme:

PORKKA MED TEKNISET TIEDOT
PORKKA MED SAVE TEKNISET TIEDOT

PORKKA BLUE – Antimikrobinen ratkaisu kylmälaitteiden desinfiointiin

Uusi, turvallisempi, tehokkaampi ja kustannustehokkaampi menetelmä mm.  ammattikeittiöiden ja supermarkettien kylmälaitteiden desinfiointiin

Me Porkalla olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että PORKKA BLUE tuotekehitysprojekti on saatu päätökseen ja että PORKKA BLUE -desinfiointivalaisin on pian saatavana kylmähuoneisiimme ja pikapakastus- /pikajäähdytyskaappeihimme ja myös lääkekaappeihin. PORKKA BLUE on saatavana myös lisävarusteena. Kysy lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältäsi.

Turvallista ihmisille, ruoalle ja materiaaleille

  • PORKKA BLUE on erityistä sinistä valoa tuottava erikoisvalaisin. Se on saatavana myös lisävarusteena Porkka kylmä- ja pakastehuoneisiin sekä ammattikaappeihin.
  • PORKKA BLUE fotoni-desinfiointijärjestelmä käyttää sinistä valoa aina, kun kylmälaitteen ovet on suljettuna.
  • PORKKA BLUE fotoni-desinfiointivalaisimet ovat vaarattomia ihmisille ja materiaaleille. Valaisimia ohjataan joko manuaalisesti kytkimellä tai automaattisesti (ajastimella).
  • Sinisen valon taajuuksien on osoitettu tuhoavan bakteereja, homeita ja hiivoja erittäin tehokkaasti. Sen tehoa voidaan parantaa pinnoitteella tuhoamaan myös viruksia ja itiöitä.
  • Sinisen valon antimikroaaliset ominaisuudet ovat olleet tiedossa jo vuosikymmenien ajan, mutta nyt LED-tekniikan viimeaikainen kehitys mahdollistaa sinisellä valolla desinfioinnin kustannustehokkaasti.

Käyttökohteita

Paras ratkaisu kylmälaitteiden pinnan desinfiointiin mm. seuraavissa kohteissa: hoitokodit, koulut ja päivähoitolat, hammaslääkärit, eläinlääkärit, ruokakaupat, ravintolat ja keittiöt, supermarketit, elintarviketeollisuus,  logistiikkakeskukset, jäähdytetyt jätevarastot, tieteelliset ja lääketieteelliset kylmäkaapit sairaaloissa, laboratorioissa ja puhdastiloissa.

Uusi PORKKA PIRLOCK esitellään Dusseldorfissa EuroShop 2020 messuilla 16-20.2

Maailmamme muuttuessa meille Porkalla on tärkeää, että tuotteemme koko elinkaari olisi mahdollisimman ympäristö- ja käyttäjäystävällinen. Siksi olemme erityisen ylpeitä uudesta kylmähuoneiden paneelielementistämme, PIRLOCK™:sta. Tuotteessa yhdistyy kylmähuoneidemme paneelien kätevä ja luotettava kiinnitysmekanismi, mittatarkka suunnittelu sekä paras mahdollinen paloturvallisuus.

Nyt Euroshop-messuilla julkaistava PORKKA PIRLOCK™ on ensimmäinen pikalukittava, PIR materiaalista valmistettu, kylmähuoneiden paneeli josta voidaan valmistaa myös kylmätilojen ovet. Sen paloluokitukset ovat parhaat B-s1, d0 ja B-s2, d0 mikä käytännössä tarkoittaa sitä että tulipalon sattuessa kylmähuone hidastaa merkittävästi palon leviämistä kiinteistössä ja mm. tarjoten henkilöstölle lisäaikaa siirtyä turvaan.

PORKKA PIRLOCK™ tuodaan markkinoille Euroshopissa Düsseldorfissa Saksassa 16. – 20. helmikuuta 2020.

Huurre Group Oy on 19.12.2019 allekirjoittanut kaupan, jolla se myy Porkka Finland Oy:n tytäryhtiöineen Festivo Finland Oy:lle.

Kaupan kohteena olevat CR-divisioonan yhtiöt ovat Porkka Finland Oy, Porkka Scandinavia AB, Porkka Norge AS ja Porkka UK Ltd.

”Kaupan myötä saamme muodostettua vahvan suomalaisen kylmälaitteiden yrityksen, joka on kilpailukykyinen kansainvälisillä markkinoilla. Pystymme toimintojen yhdistämisellä saamaan tehokkuutta ja myyntivoimaa meille tärkeissä markkinasegmenteissä”, Festivon toimitusjohtaja Lasse Korpela sanoo.

Kaupan päätöksen yhteydessä kaupan kohteena olevat yhtiöt siirtyvät Festivo Finland Oy:n omistukseen kokonaisuudessaan. Yhtiöiden mukana siirtyy niiden koko henkilökunta.

Toistaiseksi kaupan kohteina olevien yhtiöiden toiminta jatkuu ennallaan.

”Tämä on erinomainen ratkaisu Porkka-liiketoimintamme osalta. Festivo on tervetullut omistaja ja yhteistyökumppani”, sanoo Huurre Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Anttonen.

Samalla vahvistamme, että Huurre Group Oy:n nimi muuttuu vireillä olevan rekisteröinnin vahvistumisen myötä Huukka Holding Oy:ksi.

Lisätietoja: Ari Anttonen ari.anttonen@huurre.com puh. 040-540 3277.

F-kaasuasetuksen (EU 517/2014) seuraava vaihe astuu voimaan 1.1.2020. Tällöin kielletään pistotulppaliitäntäisissä sekä erilliskoneistollisissa ammattikylmälaitteissa HFC-kylmäaineet, joiden GWP-arvo ylittää 2500.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi R404A:n osalta ainoastaan rajoitetun huoltokäytön sallimista, senkin vain 1.1.2030 saakka.

Porkka on jo 2013 alkaen saattanut markkinoille näistä rajoituksista vapaita kylmälaitteita, niin linjastokalusteita, kaappeja kuin vakiohuoneitakin, jotka käyttävät luonnonmukaisia kylmäaineita (HC) –pääasiassa R290 sekä R600a:ta. Näiden GWP on vain 3, eivätkä ne sisällä fluoria eikä klooria.

Porkka on toiminut asetusten hengessä jo vuodesta 2013

Uudet vahvistetut täyttömäärärajat (IEC 60335-2-89) luonnollisille kylmäaineille perustuvat niiden ainekohtaiseen syttymisherkkyyteen (LFL). Sekä R290:lla että R600:lla suurin sallittu täyttö on alle 494 g/piiri sekä R600a:lla alle 559 g/piiri.

Tällä hetkellä markkinoille on saatettu monia perinteisten HFC-kylmäaineiden kuten R404A:n väliaikaisia korvaajia. Niitä markkinoidaan ns. HFO-aineina joilla onnistuttu pääsemään alle GWP 2500 rajan (mm. R448A, R449A, R452A sekä R454A). Haasteelliseksi tilanteen ja näiden uusien aineiden käytön pidemmälle tulevaisuutta ajateltaessa tekee se, etteivät ne ole puhtaita HFO-aineita, jotka nekin kuuluvat F-kaasuasetuksen raportoitavien, vaan ei käyttörajoitettujen aineiden piiriin. Edellämainitut, uudet kylmäaineet ovat seoksia, jotka merkittäviltä osin koostuvat käyttörajoitetuista HFC-kylmäaineista taulukon 1 mukaisesti. Päästessään ilmakehään HFO aineet ovat ilmastolle haitallisia niiden hajoamistuotteena syntyvän TFA:n (trifluorietikkahappo) johdosta.

[fusion_table]

Kylmäaine GWP Koostumus
R448A 1273 – 1387 (R32/R125/R1234yf/R134a/R1234ze)
R449A 1397 (R32/R125/R1234yf/R134a)
R452A 2141 (R32/R125/R1234yf)
R454A 238 (R32/R1234yf)

[/fusion_table]

Seoksissa käytettävien kylmäaineiden GWP on varsin korkea, pl. HFO-aineet

R 32 GWP   675
R 125 GWP 3500
R 134a GWP 1430
R 404A GWP 3922

 

EU:n F-kaasuasetuksen tarkoituksen on suojella ilmastoa ja hillitä ympäristön lämpenemistä. Eräänä keskeisenä välineenä tavoitteen saavuttamisessa on vähentää EU:n omia HFC-päästöjä neljällä viidesosalla vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Saatavuuden vaiheittainen rajoittaminen näkyy jo nyt markkinoilla dramaattisesti kohonneina kylmäaineiden hintoina. Tällä hetkellä saatavuutta on rajoitettu 63% alkuperäisestä ja seuraava muutos tapahtuu 2021 alussa jolloin saatavuutta rajoitetaan 45% hiilidioksidiekvivalenttitonneina mitattuna.

Uusissa omakoneellisissa laitteissa väliaikaisten HFO/HFC –sekoitteiden (mm. R452A) käyttö kielletään 1.1.2022 jolloin uusi raja (GWP < 150) HFC-kylmäaineille astuu voimaan.

Erilliskoneistoisillekin laitteille on tarjolla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, kuten R 744, hiilidioksidi sekä R290-kylmäainetta käyttävät waterloop -järjestelmät. Koko toimiala on nyt siirtymässä kohti ympäristöystävällisempiä ratkaisuja – ja muutoksen nopeus voi vielä yllättää monia.

Lue lisää

 

Uusi SD7 mallisto on käynyt läpi perusteellisen uudistuksen kaikilla osa-alueilla. Se on joustava ratkaisu. Asiakkaidemme toivomukset on otettu huomioon ja uusi SD7 on mm. edeltäjiään selkeästi helpompi ja nopeampi asentaa.

Tuotekehitysprojekti aloitettiin 2016 ja raskaan sarjan testeissä uusi ovi on osoittautunut erinomaiseksi. Testissä ajettiin yhdelle ovelle yhtäjaksoisesti yli 250 000 avautumis- ja sulkeutumissykliä, joka vastannee noin 10 vuoden aikajaksoa varastoterminaalissa, jossa on jatkuva trukkiliikenne kolmessa vuorossa 7 päivää viikossa. Ikääntymistestissä kiskomekanismi ja pyörästö osoittivat kiitettävää kestävyyttä.

Uuden sukupolven SD7 ovisarja kattaa täydellisesti asiakkaiden tarpeet ja uudet innovaatiot tuovat nämä liukuovet ovien terävimpään kärkeen. – Petteri Piirto, Business Line Manager

Ovien turvaominaisuudet ovat oleellisesti parantuneet aikaisemmasta. Kahdennettu esteentunnistus konekäyttöisissä ovissa antaa tuplatun turvan käyttäjille. Sen avulla varmistetaan että oven liike tunnistaa aina oviaukossa olevan esteen kaikissa tilanteissa. Uudessa ovessa valoverho on parannettu ja tämän lisäksi taustalla toimii koko ajan automaation hoitama momentin tunnistus muistilla. Jos valoverho sattuu rikkoutumaan, niin ovi jatkaa toimintaa koska momentin tunnistus toimii varalla turvalaitteena. Kun ovilehti törmää esteeseen, automaatio tunnistaa momentin kasvun sähkömoottorilla ja avautuu välittömästi auki asentoon. Ennalta asetetun ajan kuluttua ovi yrittää hitaasti takaisin kiinni.

Uusia teknologioita ja ominaisuuksia on SD7 liukuovissa materiaaleissa ja konekäyttöisten ovien ohjauksessa. Optimoidussa alumiiniprofiilisessa pintakarmissa on integroitu lämpökatko sisällä ja peiteprofiili karmin päällä, jonka ansiosta huoltotoimenpiteet lämpökaapelille ovat ainutlaatuisen helppoja. Ovilehdessä on uusi tuplatiiviste, jolla pystytään varmistamaan oven tiiveys. Tästä huolimatta tiivisteen ja karmin välistä kitkaa on saatu pienennettyä, joka keventää oleellisesti oven toimintaa.

Uusissa liukuovissa on pulssianturi sähkömoottorissa, joka antaa reaaliaikaisen ovilehden sijainnin ohjaukselle. Tällöin ohjelma tietää kiihdyttää ja hidastaa oikeaan aikaan oven avautumis- ja sulkeutumissyklin aikana ilman säädettäviä rajakytkimiä. Ohjauskeskus on aina sama sekä pienille ja isoille oville riippumatta siitä, ovatko ne 1- vai 2-lehtisiä. Asennuksessa riittää, että ohjauskeskus liitetään moottorin johtosarjaan liittimellä ja kytketään pistorasiaan. Ensimmäisellä avauskäskyllä ovi hakee oven auki- ja kiinniasennot automaattisesti. Tämän lisäksi  on saatavilla langattomat avausnapit sekä vetonaruavaus, jotka poistavat kokonaan niiden johdottamisen. Avaustoimilaitteiden paristo kestää käytöstä riippuen 3-4 vuotta.

Nyt meillä on myös kevyen sarjan kaksilehtiset liukuovet jolloin ovilehtien liikenopeus voidaan tuplata ja säästetään energiaa. – Petteri Piirto, Business Line Manager

SD7 200 ovilehden maksimimassa on 200 kg jolloin oven valoaukon leveys on 900…2000 x korkeus 1800…2500 mm. SD7 400 ovilehden maksimimassa on 400 kg,jolloin oven valoaukon leveys on 1200…4000 mm x korkeus 1800…4000 mm.

SD7 liukuovet ovat saatavana per heti ja vakiomallien toimitusaika on 3-4 viikkoa.

UUTUUS! Inventus BC/BF

Porkka Inventus BC/BF -pikajäähdytys ja pikapakastuskaapit edustavat Inventus tuoteperheen viimeisintä tekniikkaa. Saatavana omakoneellisina integroiduin ilmajäähdytteisin jäähdytysyksiköin sekä keskuskoneellisina malleina. BC/BF 7 ja BC/BF 8 –mallit ovat optimoitu GN 1/1 -astioille.

SMH – Prosessi osana laatujärjestelmäänne

Jäähdytysprosessi on kaupallisen elintarviketuotannon kriittinen valvontapiste. SMH: n avulla Porkka tarjoaa työkalun asettamaan kriittiset rajat HACCP-ohjelman mukaisiin pikajäähdytysprosessin valvomiseksi. Etäjärjestelmien liitännät ovat vakiona SMH-ohjaimessa.

Uusi SMH –prosessi

Inventus BC/BF -kaappien tehokkuus perustuu Porkalla kehitettyyn SMH-prosessiin. Uusi prosessi koostuu kolmesta tarkkuusohjatusta vaiheesta, jotka on optimoitu pikajäähdytettävälle tuotteelle.

Kolme vaihetta

Ensimmäinen vaihe on raskaan käytön (H) toiminta. Se on suunniteltu minimoimaan bakteerikasvulle kaikkein riskialtteimmalle lämpötila-alueella käytettävä aika.

Toisen vaihe (M) tarkoituksena on välttää pinnan jäädyttäminen kun samanaikaisesti tasoitetaan tuotteen sisäinen lämpötila optimaalisella nopeudella.

Lopuksi kevyt vaihe (S) viimeisetelee prosessin ja varmistaa todellinen asetettu prosessilämpötila.

Helppokäyttöinen

  • Neljä valmiiksi ohjelmoitua ohjelmaa perustuen pikajäähdyttämisestä annattuihin asetuksiin ja lainsääädäntöön
  • 12 muistipaikkaa omille ohjelmille
  • Kalalle erityisohjelmat

Ravintoloitsija Sasu Laukkonen ja Porkka käynnistävät viestinnällisen yhteistyön tarkoituksena esitellä suomalaisten lähellä tuotettujen raaka-aineiden rajattomia mahdollisuuksia luovassa keittiössä. Yhteistyö näkyy gourmet-aiheisina artikkeleina, blogeina ja mm. messuyhteistyönä.

Helsingin Huvilakadulla ravintola Oran avoin ovi ja valmistuvan ruoan tuoksu suorastaan kutsuvat astumaan sisään. Ensimmäisenä ovella huomio kiinnittyy Huurre iTOP –näyttöön, joka näyttää reaaliajassa Porkka kylmälaitteiden lämpötilat. ”Haluamme maksimoida valmistusketjumme läpinäkyvyyden asiakkaillemme. Meillä tuoreus on kaikki kaikessa, ja iTOPin avulla me viestimme myös valvontaviranomaisille. Raportit ovat aina valmiina ja ajan tasalla”, kertoo Sasu Laukkonen tiskin takaa.

Ravintolassa valmistellaan illaksi täyteen myydyn ravintolan serviisiä. Tuoreiden yrttien, kukkien ja vihannesten tuoksu valtaa ravintolasalin, kun suoraan tilalta noudettuja raaka-aineita kannetaan keittiöön. – Tuoksutelkaas näitä, kehottaa Laukkonen ja ojentaa pussillista anisiison lehtiä ja kukkia. Upea ja yllättävä lakritsin tuoksu nousee pussista. Samalla tavalla käymme läpi monta muutakin yrttiä ja juuresta, joista jokaisesta Laukkonen kertoo erikseen ja yhtä intohimoisesti.

Ravintola Ora – jatkaa huipulta

Tähän intohimoon ja raaka-aineiden arvostukseen perustuu kolme viikkoa sitten avatun Oran liike-idea. Laukkosen edellisen menestysravintolan, Chef & Somelierin, tarina tuli päätökseensä keväällä. Monen vielä ihmetellessä ravintoloitsijan rohkeaa päätöstä lopettaa suosittu Michelin-tähden ravintola, oli tämä uusi liike-idea jo juurtunut ja toteutusta vailla.

– Kaikki lähtee siitä, että pystyn itse inspiroitumaan ja inspiroimaan muita, kertoo Laukkonen. Oran kanssa ravintoloitsija pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä ja ilman suorituspaineita. Koko ravintola elää ja hengittää raaka-aineiden ehdoilla. Laukkonen on päivittäin yhteydessä pientuottajiin ja tavarantoimittajiin ja kyselee mikä on parasta juuri nyt ja päinvastoin. Myös raaka-aineiden toimittajat tarjoavat ravintolaan raaka-aineita, jotka ovat juuri nyt parhaimmillaan. Yhteistyö ajatuksella -pellolta pöytään toteutuukin näin juuri kaikkein helpoimmin ja näin saadaan molempien tahojen hävikki mahdollisimman pieneksi.

Oran menut rakentuvat aina raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Koekeittiössä testaillaan jatkuvasti uusia ideoita ja kaikki kotimaisten raaka-aineiden eri osat innovoidaan uusiksi herkullisiksi makuelämyksiksi. Kasvien juuret, lehdet ja kukinnot saavat uuden maukkaan elämän. Sasua kuunnellessa alkaa kotikokkikin näkemään uusin silmin suomalaisen luonnon tarjoamat loputtomat mahdollisuudet. Ammattilaisen käsissä toisen roska voi olla herkullinen aarre.

Näistä arvoista ja intohimosta kumpuavat jatkossa aiheet myös artikkeleihin ja blogi-kirjoituksiin. Blogin tarkoitus onkin toimia inspiraation lähteenä ja tuoda esille suomalaisten raaka-aineiden monimuotoisuutta.

Kotimaisuus ja läpinäkyvyys ohjaavat toimintaa

Kotimaisuus ja läpinäkyvyys ovat ne Ora-ravintolan arvot, jotka on ensisijaisina otettu huomioon kokonaisuutta suunnitellessa. Nämä eivät näy ainoastaan raaka-aineiden alkuperässä, vaan myös koko ravintola-miljöön suunnittelussa. Ravintolasalin Joonas Vaissin toteuttamat pintojen koivupaneloinnit sekä ruokapöydät kielivät vahvasti suomalaisuudesta. Ravintolan keittiöön on vastaavasti valittu kotimaisia Huurteen valmistamia Porkka – linjastokalusteita. ”Ora tarjoaa suomessa, suomalaisia tuotteita”, Laukkonen korostaa.

Läpinäkyvyydestä kertoo ravintolan työkaluksi valittu Huurre iTOP – järjestelmä. – ”Huurre iTOP – järjestelmä on juuri sitä kehitystä mitä alalle tarvitaan”, Laukkonen sanoo ja jatkaa: ” Sesonki on niin lyhyt, että jos haluaa parasta, on syytä keskittyä oleelliseen. Saan myös mielenrauhan, kun tiedän, että säilytyslämpötiloja tarkkaillaan koko ajan ja mahdolliset poikkeamat pystytään korjaamaan nopeasti. Tämä on myös juuri sellaista avoimuutta ja läpinäkyvyyttä tekemisessä, jota haluan”.

Koska vain paras kelpaa

Oran konsepti on hyvin selkeä. Vain paras kelpaa Oran asiakkaille. Se ei jätä juurikaan vaihtoehtoja ravintoloitsija Sasu Laukkoselle. –”Meidän on joka päivä löydettävä ”paras” uudestaan. Tänään se voi olla sinulle kanttarellijäätelöä, huomenna parasta onkin savustetut, aamulla poimitut pihvitomaatit. Tässä savotassa meillä ei ole varaa jättää mitään sattumien varaan, siksi kylmälaitteemme ovat kotimaisia, siksi ruoantuottajat ovat aivan lähellä ja siksi minulla on paras tiimi apunani. Sellainen on Ora – piikki.”

Ravintola Ora palvelee osoitteessa Huvilakatu 28 A, 00150 Helsinki. Ravintotolan kotisivu: orarestaurant.fi

Kiinnostuitko Porkan kylmälaitteista tai Huurre iTOP -palvelusta? Ota yhteyttä: Avainasiakaspäällikkö Samuli Juures, samuli.juures@porkka.com p. 040 8657 552.

Hygieenisyys, helppokäyttöisyys ja muunneltavuus ovat olleet suunnitellun peruspilareina tätä uutta innovaatiota suunniteltaessa. Nyt muunnat jo ennestään elinkaareltaan edullisen Inventus – kaappimalliston myös leipomopelleille sopivaksi.

Porkan uusi Inventus – leipomohyllyjärjestelmä on suunniteltu energiatehokkaisiin Inventus 7 ja 8 –kokoisiin kaappeihin. Leipomohyllyjen avulla Inventus kylmä- ja pakastekaapit muuntuvat nyt leipomopelleille sopivaksi. Leipomohyllyjärjestelmä ratkaisee erityisen hyvin kahviloiden ja pienten paistopisteiden tarpeet, jossa lattiatilaa on rajoitetusti ja tarpeet moninaisia. ”Kaappi voidaan tarpeen mukaan täyttää puoliksi leipomopelleillä ja puoliksi vakiohyllyillä. Näin ollen koko kaapin kapasiteetti saadaan tehokäyttöön. Kaapin elinkaaren kannalta, onkin järkevää, että yksi ja sama kaappi taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen”, Porkan Business Line Manager Ari Kahrola kertoo.

Hygieenisyys ja helppokäyttöisyys suunnittelun lähtökohtana

Inventus-kaapin muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota hygieenisyyteen ja siitä on tehty mahdollisimman helposti puhdistettava. Sama periaate pätee myös leipomohyllyjärjestelmään. Kippaamattomat leipomohyllykehikot liukuvat vaivattomasti Inventus-kaappiin sisäänrakennettujen johteiden päällä. Mitään erikseen irrotettavia johteita ei siis tarvita, näin ollen kaapin sisäpinnat ovat todella helppo puhdistaa. Jokainen hylly on helppo nostaa pois kaapista ja pestä tiskikoneessa. ”Nämä ominaisuudet tekevät kaapin puhdistuksesta nopeaa ja vaivatonta”, Kahrola sanoo.

Optimaalinen ilmankierto takaa tasaisen säilytyslämpötilan

Kaikki yleisimmin käytössä olevat peltikoot on otettu huomioon leipomohylly-ratkaisun suunnittelussa. Sama hyllykehikko soveltuu siis kätevästi monille erikokoisille pelleille. Suunnittelussa on otettu huomioon myös optimaalinen ilmankierto. Näin ollen kaapin lämpötila pysyy erittäin tasaisena täydelläkin peltikuormalla. Vakiona kaapin mukana tulee aina kolme leipomohyllyä ja 1 ritilä. Lisähyllyjä kaappiin voi hankkia tarpeen mukaan lisää, aina 23 kappaleeseen asti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää: Business Line Manager Ari Kahrola: ari.kahrola@porkka.com p. 040 708 4990 tai Avainasiakaspäällikkö Samuli Juures. samuli.juures@porkka.com p. 040 865 7552