Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Vappuviikolla vietetään jo toisen kerran Suomalaisen työn liiton koordinoimaa Hyvien valintojen viikkoa. Viikon tarkoitus on lisätä tietoisuutta kotimaisen työn merkityksestä ja Avainlippu-tuotteista. Myös Porkka kotimaisine kylmälaitteineen ja Avainlippu-tuotteineen osallistuu viikon viettämiseen.

Porkka on ollut Suomalaisen työn liiton jäsen jo vuodesta 1993. Porkan valmistamista HoReCa-alan ammattikylmälaitteista Avainlippu-merkin ovat saaneet Inventus -kylmä- ja pikapakastuskalusteet, Cold Line -kylmävetolaatikostot, DHMC -ruoan säilytyskalusteet  ja maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaite.

Suomalaisen työ liitto myöntää Avainlippu-merkkejä Suomessa valmistetuille tuotteille, joiden kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia. Porkan Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste taas on keskimäärin yli 80 prosenttia.

Suomalaisen työn liiton projektipäällikkö Merja Mantilakertoo liiton blogissa suomalaisen työn merkityksestä seuraavaa:

– Kun valitset kotimaista, rakennat kestävämpää tulevaisuutta meille kaikille. Jokainen valinta palautuu yhteiskunnalle luoden hyvinvointia. Valitsemalla kotimaista tuet suomalaista työtä, innovaatioita, työllistymistä ja taloutta.

Porkka suosii kotimaista työtä läpi hankintaketjun

Laatu on ensisijainen kriteeri Porkan kylmälaitteiden valmistuksessa. Se kulkee käsi kädessä vastuullisuuden kanssa, jonka eteen Porkka on tehnyt aktiivisesti töitä jo usean vuoden ajan. Vastuullisuustyötä on tehty läpinäkyväksi verkkosivujen uudessa Vastuullisuus-osiossa.

– Koemme, että kotimaisen työn suosiminen on keskeinen osa vastuullisuustyötämme. Kun työ tehdään Suomessa, jäävät myös sen tuomat hyödyt Suomeen. Pystymme myös suoraan vaikuttamaan esimerkiksi sosiaalisen vastuun kysymyksiin, kun työ tehdään lähellä, Porkan vastuullisuusasiantuntija Katri Inkinen kertoo.

Porkka on osa kylmälaitekonserni Festivo-Porkka Groupia, joka valmistaa kylmälaitteita niin ammatti- kuin kotikäyttöön yhteensä kolmella kotimaisella tehtaalla, jotka sijaitsevat Kemijärvellä, Ylöjärvellä sekä Hollolassa. Porkka itsessään työllistää yli 270 ammattilaista ja myös kumppani- ja alihankintaverkostossa suositaan suomalaista.

Aiheeseen liittyvää

Porkka Tampereen seudun ilmastokumppaniksi

Kumppanuuden myötä Porkka on sitoutunut edistämään Tampereen seudun yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!