Porkka toteutti Kankaanpään K-Citymarketin remontin kylmätilaratkaisuja

Kuva: Rakennuspalvelu Jalonen & Uusitalo Oy.

Kankaanpään K-Citymarketin kokonaisvaltainen remontti alkoi viime vuoden lopulla. Remontissa kauppa uudistettiin lattiasta kattoon.

Porkka toimi aliurakoitsijana palvelualueen kylmätilojen remontissa, jossa vanhan maitohuoneen seinän tilalle asennettiin Porkan elementtirakenteita sekä jakeluovien uusimisessa.

Yhteistyö pääurakoitsijan kanssa ulottuu 1990-luvulle saakka

Pääurakoitsijana Kankaanpään K-Citymarketin remontissa toimi vuodenvaihteessa fuusion myötä syntynyt Rakennuspalvelu Jalonen & Uusitalo Oy. Uusi yritys syntyi, kun kaksi porilaista perheyhtiötä, Ulvilan Rakennuspalvelu Jalonen Oy sekä Rakennus Uusitalot Oy, yhdistivät kaiken rakennusliiketoimintansa.

– Yhteistyö Porkan kanssa on alkanut jo 1990-luvulla. Kuten ennenkin tässäkin projektissa kaikki sujui erittäin hyvin alkusuunnittelusta loppuviimeistelyyn ja aina säätöihin asti, Rakennuspalvelu Jalonen & Uusitalo Oy:n yrittäjä Matti Uusitalo kertoo.

– Porkalta saa laadukasta ja kustannustehokasta palvelua.

Kankaanpään K-Citymarketin remontissa maitohuoneen etuseinä purettiin, ja tilalle asennettiin Porkan elementtirakenteet ja jakeluovet. Osana projektia uusittiin myös ilmanohjauspellit sekä hyllyjärjestelmät.

Uusitalon mukaan Kankaanpään K-Citymarketin remontti oli kokonaisuutena pidempikestoisempi, mutta aika tavanomainen kaupan saneerausremontti. Remontti alkoi viime vuoden syksyllä, ja kylmätilojen projektin pariin päästiin alkuvuodesta. Nyt kesäkuun alussa kaupassa vietetään avajaisia.

Remontissa paljon lisää tilaa ja energiatehokkuutta

Remontin yhteydessä Kankaanpään K-Citymarket sai yli 300 neliötä lisää tilaa, kun varastoratkaisuja muutettiin. Samalla käytävät avartuivat merkittävästi.

Remontissa keskityttiin uusien tilojen remontoimisen lisäksi energiatehokkuuteen, näissä kylmähuoneet ja -tekniikka ovat isossa osassa. Yhtenä ratkaisuna remontissa tehtiin esimerkiksi myös lämmöntalteenotto.

Iso energiasäästö saadaan, kun maitohyllyn tuotteet siirrettiin kokonaan ovien taakse. Kuva: Rakennuspalvelu Jalonen & Uusitalo Oy.

Projektipäällikkö Kalle Lammi Porkalta sanoo, että pelkästään Porkan toteuttamissa ratkaisuissa energiatehokkuus parantui 30–40 prosenttia.
– Aikaisempi remontti oli Huurteen ajoilta 2010-luvulta, joten säädökset ja vaatimukset pelkästään lämpötilan ja energiatehokkuuden osalta ovat tiukentuneet edellisen remontin jälkeen paljon.

Isoimpia säästöjä saadaan uusilla ovilla sekä sillä, että maitohuoneen elintarvikkeet ovat suljettavien ovien takana.
Kylmätekniikka on yhdistetty kiinteistön etävalvontaan.

Porkan osuus projektissa oli suunnittelua sekä projektin vetämistä, lisäksi Porkka valmisti kylmiöiden ovet ja osan elementeistä. Esimerkiksi lasiovet tulivat aliurakoitsijalta ja kylmätekniikat kylmäurakoitsijalta.

Yksi iso uudistus oli, että sushipuoli yhdistettiin kylmäpalvelualueeseen.

K-Citymarketin kauppias Kimmo Jääskeläinen on tyytyväinen remontin lopputulokseen.
– Nyt ollaan jo voitonpuolelle ja tosi hyvä fiilis. Uudistettu avara kauppa tuo myös uusia mahdollisuuksia esille laittamisen ratkaisuihin.
Jääskeläinen kehuu myös modernia kylmätekniikkaa: kun maitohuoneeseen menee hyllyttäjä, liiketunnistin huomioi käyttäjän ja ei puhalla kylmää ilmaa hyllytyksen aikana.