Valtaosassa kotimaisista pikaruokaravintoloista on sisuksissaan Porkan räätälöity Walk-In-kylmä- tai pakkashuone

Porkan Ylöjärven tehtaalta on tänäkin syksynä lähtenyt eri puolille Suomea räätälöityjä Walk-In-kylmä- ja pakkashuoneita. Pikaruokaravintoloissa valtaosa raaka-aineista on pakasteina aina ranskalaisista pihveihin. Myös kylmähuoneen tulee olla tilava ja säilytystilaltaan suuri, koska esimerkiksi salaatit saapuvat ravintoloihin valmiina ja menekki on nopeaa.

Mitoiltaan räätälöityjen kylmä- ja pakkashuoneiden avulla saadaan tiloista kaikki mahdollinen hyöty irti.

Pääsääntöisesti pikaruokaravintolat haluavat sekä kylmä- että pakkashuoneen

Suomen suurimmat hampurilaisravintolaketjut luottavat kylmä- ja pakkashuoneissaan Porkan ratkaisuihin. Jopa 95 prosenttiin suurimpien ketjujen hampurilaisravintoloista tarvitaan molemmat huoneet. Pääsääntöisesti ne rakennetaan yhtenä ryhmänä eli pakkanen on keittiön perällä ja kylmähuone tuulikaappina pakkasen edessä.

Huoneiden koko vaihtelee ravintolan koon mukaan: pienimmät Walk-In-kylmä- ja pakkashuoneet ovat 5 neliötä ja suurimmat 20 neliötä. Lisäksi menee kaikenkokoisia huoneita noilta väleiltä. Pääsääntöisesti pakkashuone on kylmähuonetta 20–50 prosenttia suurempi.

– Ratkaisuissa on hyvin paljon vaihtelua, miten paljon eri ketjut haluavat panostaa Walk-In-huoneisiinsa. Lattiat toteutetaan joko laatu edellä alumiinisista kyynellevystä (AI kyynellevy) tai ehkä yleisimmin 15 mm liukuestepintainen vanerilattiana, Porkan projektipäällikkö Kalle Lammi sanoo.

Yleisin pinnoite Walk-In-huoneiden pinnoissa on elintarvikekäyttöön hyväksytty polyesteripinnoite, joka on helppo puhdistaa. Myös RST-pinnoite on mahdollinen.

Lammin mukaan joissakin huoneissa pinnat halutaan PVDF-pinnoitteella, joka on hieman arvokkaampi materiaali.

– Pääsääntöisesti räätälöidyissä Walk-In-huoneissa käytetään laahusovia. Kynnystä ei haluta ollenkaan, koska se haittaa rullakoiden kanssa liikuteltavien raaka-aineiden siirtelyä, Lammi kuvailee.

Kylmätilaratkaisuissa selkeä ja hyvä avaimet käteen -toimitus

Tällä hetkellä räätälöidyn Walk-In-kylmä- tai pakkashuoneen saa 6–8 viikossa tilauksesta.

Lammin mukaan Porkka on Suomessa ravintola-alan laatustandardi, ja siksi Porkan ratkaisuilla on nimenomaan laadun kanssa korkeat sisäiset kriteerit.

Porkalta saa myös lyömätöntä kokonaispalvelua, kylmätilaosaaminen on jopa globaalilla mittapuulla kärkiluokkaa.

Kokonaispalveluun kuuluu

  • kylmätilan suunnittelu,
  • valmistus,
  • projektinhallinta,
  • jälkimarkkinointi,
  • huolto & varaosapalvelu.

– Meillä on selkeä ja hyvä avaimet käteen -tyyppinen toimitus. Myös kylmätekniikan toimitus kuuluu 90 prosenttiin Porkan kaikista toimituksista, Lammi kuvailee.

Tarvittaessa Porkka kilpailuttaa kylmätekniikan alan eri toimijoilla kohdekohtaisesti, mutta tilaaja sitten lopulta päättää, mikä toimija jäähdytyksen toimittaa ja tuleeko jäähdytys osana Porkan kokonaistoimitusta vai hankkiiko tilaaja jäähdytyksen erikseen itse.

Tarvitsetko räätälöityä Walk-In-kylmä- tai pakkashuonetta?

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kylmätilaratkaisujen asiantuntijoihimme:

Petri Hara
Myyntipäällikkö
petri.hara@porkka.com

Kalle Lammi
Projektipäällikkö
kalle.lammi@porkka.com

Sirpa Salonmaa 
Tuotemyyntipäällikkö
Sirpa.Salonmaa@porkka.com

Aiheeseen liittyvää

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!

Osta työtä Suomeen – Porkalta saat suomalaista laatua, toimitusvarmuutta sekä elinkaaren hallintaa

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään taas 1.12. Porkan kotimainen tuotanto luo toimitusvarmuutta. Ylöjärven tehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvellä keskitytään Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistukseen.