Ajankohtaista

Porkka teki yhteistyötä salolaisen PUNTA Oy:n kanssa, kun Salossa toimivan K-Market Pahkavuoren kauppiaat halusivat palvella Mathildedalin asukkaita entistä laajemmin ja tarjota verkkokaupan tilauksille noutopaikan läheltä. Ratkaisuna on ruokajakelukontti, jonka pohjana toimii PUNTA HUB -ratkaisu, joka on räätälöity vastamaan kauppiaiden tarvetta. Porkka toimitti ruokakonttiin kylmätekniikan.

K-Market Pahkavuoren kauppiaat Tarja ja Sauli Kaartinen.
Ruokajakelukontin Mathildedaliin toivat Salossa toimivan K-Market Pahkavuoren kauppiaat Tarja ja Sauli Kaartinen.

Ruukkikylän asukkaat olivat toivoneet kaupalta ruoan kotiinkuljetusta, mutta pitkien välimatkojen vuoksi yksittäisten tilausten kuljettaminen ei ole järkevää. Ruokajakelukontin avulla ruoat saadaan helposti lähelle ja nopeasti noudettaviksi.

ruokajakelukontti
Porkka toimitti ruokajakelukonttiin kotimaista kylmätekniikkaa.

Nyt verkkokaupassa tehdyt tilaukset pakataan kaupassa verkkokauppalaatikoihin ja viedään automaattiin, jossa on erilliset lokerot pakasteille sekä jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäville tuotteille.


Punnan jakeluratkaisujen myyntipäällikkö Juhana Haukioja painottaa ruokajakeluun tarkoitetun automaatin räätälöinnissä perusasioiden tärkeyttä, eli helppokäyttöisyyttä, oikeita säilytyslämpötiloja ja automaatin sijaintia.

toni kivilähde
Toni Kivilähde Punnan suunnittelusta on toteuttanut rakenteellisesti kokonaan uuden ratkaisun ruokajakelukontin lokeroille.

Haukiojan mukaan ruokakontin automaattia on helppo käyttää; asiakas tekee normaaliin tapaan ruokaostokset kaupan verkkokaupassa ja merkitsee noutopaikaksi Mathildedalin ruokajakelukontin.

­”Kaupassa tuotteet pakataan verkkokauppalaatikoihin ja viedään automaattiin, jossa on erilliset lokerot pakasteille sekä jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäville tuotteille.”

Ruokakontin automaatti toimii Punnan kehittämällä sähköisellä järjestelmällä, joka ilmoittaa asiakkaalle, milloin tilaus on valmis noudettavaksi sekä lähettää oven ja lokeron avauskoodin sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Lue lisää Punnan verkkosivuilta!


Tervetuloa Gastro-messuille 18.-20.5 2022

Koko horeca-alaa yhdistävä tapahtuma järjestetään tutusti Helsingin Messukeskuksessa. Porkka on edustettuna tällä kertaa yhteistyökumppaneidensa, kuten mm. Dietan osastolla (6d50). Osastoilla voit tavata myös Porkan henkilökuntaa. Mikäli sinulla on tarve tavata henkilökohtaisesti, voit sopia tapaamisia myös Porkan edustajien kanssa.

Gastro Helsinki on koko horeca-alan yhteinen tapahtuma

Gastro Helsinki messuilla lanseerataan Kemijärven tehtaallamme valmistettava Novocold-tuoteperheen uusin tulokas Novocold Mini-kylmälaite. Uutuuteen voi tulla tutustumaan Hutek Oy:n osastolla 6g28.

Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma Gastro Helsinki esittelee alan uusimmat maut ja trendit, tuo esille alan polttavat puheenaiheet ja osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun. Tapahtuma on avoin kaikenikäisille alan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta tapahtumassa on edelleen k18 anniskelualue. Gastrossa pääset paneutumaan horeca-alan ajankohtaisiin ja inspiroiviin aiheisiin, seuraamaan huipputasoisia ja jännittäviä kilpailuja sekä verkostoitumaan läpi tapahtuman. Gastro Helsinki on yhä vahvemmin paitsi verkostoitumistapahtuma myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen foorumi. Tänä vuonna tapahtuma nostaa rohkeasti esiin tärkeitä elossapysymisen kysymyksiä painavissa puheenvuoroissa ja kiinnostavissa paneelikeskusteluissa. Ohjelmassa mukana on englanninkielisten puheenvuorojen lisäksi kiinnostavaa ohjelmaa alan opiskelijoille.

Rekisteröidy Gastron sivuilla kävijäksi! Nähdään Gastrossa. https://gastro.messukeskus.com/

Suunnittele oma vetolaatikosto

Porkka julkaisi vetolaatikostojen suunnitteluohjelmiston verkkosivuillaan.

Porkan Suomessa valmistetut ja innovatiivisuudestaan kiitetyistä, modulaarisista linjastokalusteista voidaan tuottaa satoja erilaisia kokoonpanoja. Porkan vetolaatikostot soveltuvat hyvin keittiöihin, kahviloihin ravintoloihin ja myymälöihin. Suunnitteluohjelmisto on tarkoitettu Porkan jälleenmyyjien, yhteistyökumppanien ja tilasuunnittelijoiden käyttöön. Sen avulla voidaan tuottaa kuvat linjastojen malleista sekä se tarjoaa mahdollisuuden liittää omalle koneelle imuroitu PDF-kuva tilauksiin tai muihin suunnitelmiin.

Verkko-ohjelma toimii näin:

  1. Mene verkko-osoitteeseen https://porkka.com/counters ja valitse kieli
  2. Valitse oma mallisi, tällä hetkellä tarjolla on COLD LINE ja MARINE -mallit. Lähitulevaisuudessa äppiin on tulossa mukaan myös maanpäällinen HOT LINE-mallisto
  3. Valittuasi oman perusmallisi valitse kannen tyyppi
  4. Valitse vetolaatikoston leveys. Näet kuinka monta moduulia mahtuu rinnakkain juuri valitun kannen alle.
  5. Klikkaa yläpalkista ”seuraava”. Yläpalkista voit mennä takaisin alkuun tai yhden askelman takaisin päin.
  6. Sijoita hiirellä vetämällä moduulit paikoilleen
  7. Tulosta PDF omalle koneellesi
  8. Liitä halutessasi PDF:t tarjouspyyntöihin, suunnitelmiin tai tilauksiin.

Porkan vahvuuksia on monialaisuus ja monipuolisuus. Valmistamme kylmälaitteita ammattikäyttöön niin terveydenhoitoon ja tutkimukseen kuin ammattikeittiöille. Nykyaikaiset rokotteet vaativat tasaiset varastointiolosuhteet, jotta ne säilyvät tehokkaina ja turvallisina rokotettaville. Alun perin jo 1980-luvun alkupuolella suunnitellut PORKKA-rokotevarastot valmistetaan kovaan käyttöön sillä usein  rokotteet joudutaan varastoimaan mitä erilaisimmissa olosuhteissa.

Porkalta löytyy myös pandemian aikana maailmanlaajuisesti erittäin haluttuja tuotteita

Rokotevarastojen uusin sukupolvi on ollut erittäin kysytty. Olemme toimittaneet huoneita ympäri maailmaa, erittäin monenlaisiin ja usein todella olosuhteisiin. Varaston asentaminen on – niinkuin kaikissa Porkka-kylmähuoneissa, selkeä ja nopeaa sekä korkealaatuiset polyuretaani-elementit sekä kaksinkertainen jäähdytysyksikkö vakuuttavat.

Porkan tuotteet ovat globaalisti suosittuja mutta myös virallisesti hyväksyttyjä. WHO: n PQS (Performance quality safety) -hyväksyntä on suorituskykyä, laatua ja turvallisuutta (PQS) koskeva prosessi, joka ennakoi tuotteita ja laitteita niin, että WHO:n jäsenvaltiot ja YK: n hankintaviranomaiset voivat olla täysin varmoja, että ne soveltuvat käytettäviksi mm. terveysalan immunisointiohjelmissa. Porkan laatuun uskotaan ja WHO onkin hyväksynyt PORKKA-rokotevarastot.

Toimitamme myös asennettuna

Porkan myynti voi tarvittaessa järjestää lokaatioon asennustyöt.  ”Vuosikymmenten varrella Porkalle on syntynyt runsaasti kontakteja osaaviin alihankkijoihin ympäri maailman ja tarvittaessa autamme löytämään oikean rakennusporukan”, kertoo vientimyynnistä vastaava Petri Hiilloste ja jatkaa: ”Hyvä esimerkki on vastikään Mongoliaan Ulan Batoriin asennetut 10 rokotevarastoa, jossa verkostojen kautta luotiin tiimi nopeasti. Näin pandemian aikaan infran rakentamisella on todella kova kiire. Vaikka tässä tapauksessa oli kyse kokonaistoimituksesta asennusta myöten on huoneiden asennus sen verran selkeää, että useimmiten pätevä paikallinen toimija kykenee asennusvideon ja muun ohjemateriaalin avulla rakentamaan huoneen aika helposti. ”

Esimerkkitapauksessa Mongoliaan toimitettiin 4 kylmähuonetta ja 6 pakastehuonetta Covid-19 rokotteiden turvallista varastointia ja jakelua varten. Paikalliset terveysviranomaiset ottivat varaston käyttöön elokuussa 2021. Porkka -rokotevarastojen avulla he pystyvät nopeuttamaan pääkaupungin korona-rokotetoimituksia merkittävästi.

Lisätietoa

  Porkka Vaccine Storage, technical datasheet (PDF) 

1960-luvun alussa perustetun Porkan yrityshistoria on olennainen osa suomalaisen kylmälaitevalmistuksen historiaa.

Matka yhden miehen huoltoyrityksestä nykyiseen on sisältänyt useita yrityskauppoja ja uusia omistajia. Silti laitteiden valmistus on pysynyt Suomessa. Vuoden 2019 lopulla toinen kotimainen, Festivo Finland Oy osti Porkka Finland Oy:n, ja vahva suomalainen kylmäkonserni Festivo-Porkka Group sai alkunsa.

Festivo-Porkka Groupilla on Suomessa yhteensä kolme tehdasta. Ylöjärven paneelitehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvelle on keskitetty Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistus. Hollolan Salpakankaalla taas toimii Festivo kylmälaitteiden sekä lääkejääkaappien valmistukseen erikoistunut tehdas. Kaikkiaan koko yritysryhmittymässä työskentelee Suomessa noin 200 henkilöä tuotannossa ja noin 70 henkilöä tuotekehitys- ja myyntitehtävissä.

Suomalaisen Työn Liiton jäsen vuodesta 1993

Suomalaisen Työn Liitto tekee merkittävää työtä suomalaisten tuotteiden menestymisen eteen. Se pyrkii edistämään jäsentensä tuotteiden menekkiä laajalla rintamalla, aina yhteiskunnallisista hankkeista kuluttajien koteihin. Suomalaisen Työn Liitto myöntää varmasti kaikkien tunteman Avainlippu-merkin jäsenyrityksensä tuotteille, joiden kotimaisuusaste ylittää 50%. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Se kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Porkka on kuulunut jäsenistöön jo 1990-luvulta alkaen.

Porkka-tuotemerkki on tunnettu laadustaan ja luotettavuudestaan – tuotteiden pitkästä elinkaaresta, korkeasta laadusta ja teknisestä osaamisesta. Tuotekehityksessä on pyritty tuomaan käytäntöön ammattilaisten arvostamia asioita kuten mm.: käytettävyys, kustannustehokkuus, tuoteturvallisuus ja elinkaaren hallinta. Vuosien varrella mm. Porkan modulaarisista vakiohuoneista, Inventus-kylmäkalusteista ja Cold Line -linjastokalusteista onkin tullut ammattikeittiöiden tai ravintoloiden standardityökaluja. Porkka-tuotteissa käytetyt materiaalit ovat mahdollisimman kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä. Tuotteidemme kierrätettävyysaste on yli 95%. Porkka-ratkaisut suunnitellaan ja valmistetaan laatustandardin ISO 9001:2015 mukaisesti. Lloyd’s Register on sertifioinut Porkan laatujärjestelmän. Porkalla on myös LRQA: n myöntämä ympäristösertifikaatti ISO 14001:2015

Porkka työllistää myös suomalaisia kumppaneitaan

Porkka pyrkii käyttämään suomalaisia alihankkijoita ja komponentteja mahdollisuuksien mukaan omassa tuotannossaan sekä toimii yhtälailla myös valmistajana kumppaneilleen. Sopimusvalmistuksesta esimerkiksi mainittakoon HUTEK Oy:lle jo 90-luvun alusta valmistetut Novocold-ruokajuomien annostelijat tai terveydenhuollossa yleisesti käytetyt neutraalit lääkekaapit, joihin yhdistetään Porkan lääkekylmäkaapit toimivaksi kokonaisuudeksi.

Innovatiiviset suomalaiset lisävarusteet kuten Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite sekä antimikrobinen lisälaite Porkka Blue lisäävät tutkitusti sekä tuoteturvallisuutta että suojaavat käyttäjiä haitallisilta mikrobeilta.

Porkka Finlandin valmistamat tuotteet, joille on myönnetty Avainlipun käyttöoikeus:

Inventus -kylmä- ja pikapakastuskalusteet

Cold Line -kylmävetolaatikostot

DHMC -ruoan säilytyskalusteet

Maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaite

Suomalainen lemmikkitarvikeliike Peten Koiratarvike Oy laajentaa toimintaansa. Syyskuussa avattiin Espoon Laajalahteen jo neljäs suurmyymälä tukemaan vahvaa verkkokauppaa. Muut myymälät sijaitsevat Pirkkalassa, Vantaalla ja Raisiossa.

Lemmikkieläintarvikkeiden kysyntä on ollut kasvu-uralla koko 2000-luvun. Tarina sai alkunsa vuosituhannen alussa kun yhtiön perustaja Petri Mäkipeura huomasi ettei hänen toivomiaan tarvikkeita löytynyt kotimaan markkinoilta. Verkkokaupat olivat Suomessa tuolloin vielä kehittymässä ja yrittäjähenkisenä aktiiviharrastajana hän päätti hypätä mukaan sähköiseen liiketoimintaan – elettiin vuotta 2004.

Petenkoiratarvike.com-sivuston kehittyessä ensimmäinen 1000 m² kivijalkamyymälä avattiin vuonna 2012 Porvoon Kuninkaanporttiin joka siirtyi vuonna 2016 isompiin tiloihin Vantaan Tammistoon. Tätä seurasi ripeään tahtiin Pirkkalan Veskan suurmyymälä vuonna 2017 sekä Raision uusi myymälä vuonna 2019. Tänään Petenkoiratarvike Oy on vahvassa kasvukiidossa työllistäen yli 70 vakituista työntekijää, taitavia lemmikkialan asiantuntijoita jokainen.

Suomalaiset haluavat huolehtia lemmikeistään hyvin ja palveluiden kysyntä on kasvussa. Uudessa Espoon suurmyymälässä on lemmikkien hyvinvointipalvelut vahvasti mukana: eläinlääkäri, trimmauspalvelut, koirahieroja ja eläinkouluttaja. Myymälässä sijaitseva vastaanotto voi olla perinteistä eläinlääkäriä jännittävälle lemmikille stressittömämpi kokemus. Peten Eläinlääkäripalvelut tarjoavat esim. rokotukset, terveystarkastukset, punkkisuojaukset ja mikrosirutukset.

Verkkokauppa ja kivijalkamyymälät saumattomana kokonaisuutena

Petenkoiratarvike.com:in vahva asema on saavutettu pitämällä asiakaslupaukset mm. toimivan logistiikan avulla. Verkkokauppa tarjoaa maksutta nopeat toimitukset sekä palautukset. ”–Kuluttajan silmissä verkkokauppa ja kivijalkamyymälä ovat aina yhtä ja samaa brändiä. Me toimme ne mahdollisimman lähelle toisiaan, kertoo toimitusjohtaja Anu Hujala ja jatkaa; –Siksi meillä on samat tuotteet verkossa ja kaupoissa sekä yksi ja sama hinta. Verkon tarjoukset löytyvät myös myymälöistä. Olemme satsanneet toimitusketjuumme voimakkaasti, koska jokaisen asiakkaan tyytyväisyys täytyy lunastaa joka kerta aina uudestaan”. –”Tärkeä osa tätä toimitusketjua on myös kylmätilat. Myymme runsaasti lemmikkien ruokaa ja mm. koirille on tarjolla myös tuoretta raakaruokaa ja luita.” Petenkoiratarvike.com luottaa suomalaiseen. Raakaruoan säilyttämistä varten Espooseen asennettiin Porkan energiatehokkaat kylmähuoneet.

Myös kissoille ja muille pieneläimille

Petenkoiratarvike.comin valikoima on vaikuttava, edustuksessa on satoja tuotemerkkejä: perusruokaa sekä eläinlääkäriruokia, hoitoaineita ja tarvikkeita, aktivointitarvikkeita ja leluja. Petenkoiratarvike.comista löytyy myös erittäin laaja valikoima ruokaa ja tarvikkeita myös kissoille ja mm. freteille, gerbiileille, kaneille ja marsuille.

Aktiivisen koiraharrastajan unelmasta on tullut totta.

Linkkejä

Karttalinkki Espoon myymälään
www.petenkoiratarvike.com

Tiesitkö, että Salossa sijaitsee Barbecue-ravintola, jonne ihmiset saapuvat satojen kilometrien päästä herkutellakseen paikan antimilla

Ravintola on JJ’s Barbecue. Se on hieno esimerkki intohimoisen harrastamisen muuttumisesta kannattavaksi liiketoiminnaksi – yleisön pyynnöstä.

Kaikki alkoi savustimesta

Kemijärven kautta Saloon päätynyt Jari-Jukka Kallunki on metallialan kokenut ammattilainen. Alunperin hän halusi työnsä ohessa suunnitella ja valmistaa pieniä eriä maailman parhaita, käsintehtyjä savustimia eli smokereita. Koska ihmiset innostuivat ensin näytteistä ja halusivat ostaa savustettuja lihatuotteita mukaansa, hän päätti kiertää valmistamassa Barbecue-ruokaa festareilla ja tapahtumissa. Mutta jo huhtikuussa 2019 oli aika toteuttaa hänen ja vaimonsa Marin pitkäaikainen haave – uusi JJ’s BBQ -ravintola avattiin. Nyt maine on kiirinyt ja Saloon päädytään kauempaakin ruokailemaan.

Suomen suurin Smoker, JJ’s BBQ MEATY

Tärkein asia on tietysti hyvä ruoka. Eikä mikä tahansa ruoka, vaan ravintolan pihalla sijaitsevassa uudessa, todella suuressa smokerissa kypsyvät öisin erilaiset lihat. Kyseessä on yli 2000 kg painoinen kokonaisuus, JJ’s BBQ Smoker MEATY – Suomen suurin smoker! Edellisenä yönä valmistettuja lihaherkkuja tarjoavan Barbecue-ravintolan pyörittäminen edellyttää pariskunnalta epätavallisen suurta intohimoa, sillä Meaty-savustimeen lisätään puita useita kertoja yön aikana. Tästä syystä ravintola on auki perjantaista sunnuntaihin. Alkuviikko menee Jari-Jukan mukaan nukkuessa ja levätessä. Pääruokien lisäksi menusta löytyy myös paikan päällä valmistettavat, suussa sulavat asianmukaiset lisukkeet.

Porkka mukana makumatkalla

Yksittäisiä annoksia ravintolassa valmistetaan aukioloaikoina satoja. Tämän lisäksi osa liiketoiminnasta koostuu savustetun irtolihan myynnistä. Ravintolasta löytyy kaksi Porkan Inventus BC/BF8 – pikajäähdytys-pikapakastuskaappia, jotta liha saadaan jäähdytettyä mahdollisimman nopeasti myyntikuntoon. Myös kylmälaitteiden osalta luotetaan siis parhaaseen laatuun!

Poikkea ihmeessä maistamaan tämän ravintolan herkkuja ja ota JJ’s BBQn somekanavat haltuusi!

JJ’S BBQ
Myllyojankatu 2 A, 24100 Salo

• Karttalinkki
• www.jjsbbq.fi
• www.facebook.com/jjsbbqfi
• www.instagram.com/jjsbbqfi
• www.tiktok.com/@jjsbbqfi

Inventus lääkekylmä- ja pakastekaapit tutkimukseen ja terveydenhuoltoon

Inventus lääkekylmä- ja pakastekaapit on suunniteltu parantamaan tuoteturvallisuutta lämpötilaherkkien lääkkeiden ja lääkkeiden varastoinnissa. Ne ovat energiatehokkaita, turvallisia ja luotettavia. Säilytettävät tuotteet ovat valvotusti lääkevalmistajien edellyttämässä säilytyslämpötilassa riippumatta kylmätekniikan ja normaalin käytön aiheuttamista poikkeamista.

Rakenneratkaisuissa on kiinnitetty erityistä huomiota helppoon puhdistettavuuteen ja mikrobien kasvun estämiseen. Sivuseiniin kiinteäksi yhtenäiseksi pinnaksi muotoiltu hyllyjärjestelmä ja pyöreäreunainen pohja-allas ehkäisevät lian kertymistä rakenteisiin ja tekevät kaapin puhdistamisen helpoksi. Ovessa on ilman työkaluja vaihdettava magneettitiiviste.

Pintojen turvallisuuden lisäksi tuotteen sisäisiin ominaisuuksia on kehitetty niin että ne vastaavat vaativimpienkin käyttäjien vaatimuksia. Tuotteen ilmakierto on suunniteltu pitämään tuotteet ±1°C tarkkuudella kaikilla hyllytasoilla.

Lisäturvaa tuotteelle tuo lääkekylmäkaapeissa jäätymisen estosuoja ja lääkekylmä- ja pakastekaapeissa sulatuksen aikainen lämpötilavahti.

Selkeä käyttöliittymä, hiljaisempi käyttöääni ja ympäristöystävällinen, energiatehokas kylmäaine R290 -hiilivety omaa erittäin alhaisen Global warming potential (GWP) –arvon ja on näin ollen ekologinen valinta.

Inventus-mallisto on antimikrobinen!

Lääketieteellisten Inventus kylmälaitteiden suunnittelussa on eritysesti pyritty minimoimaan bakteerien ja virusten leviäminen. Kaikissa Inventus tuotteissa oven vedin (1) ja säätimen näppäimistö (2) on käsitelty Nanoksi Fotonit valokatalyysipinnoitteella. Kylmälaitteen sisäosat (3) voidaan myös käsitellä lisävarusteena. Tällöin laite varustellaan myös desinfiointivalaisimella. Näiden käsittelyjen ansiosta laitteen komponentit on suojattu mikrobeja (bakteerit, sienet, home, virukset) vastaan.

Inventus-kylmäkalustemallisto uusiutuu. Inventus-tuoteohjelma kattaa kylmä- ja pakastekalusteet, pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-/pikapakastuskalusteet sekä erilaiset lisätoiminnallisuudet ja -varusteet. Inventus soveltuu ammattikeittiöihin, leipomoihin, kahviloihin, myymälöihin ja vastaaviin kohteisiin. Se on ratkaisu ammattilaisilta ammattilaisille.

Kylmä- ja pakastekalusteet erilaisiin tarpeisiin

Kylmäkaappeja löytyy kolmea eri kokoluokkaa kahdessa säilytyslämpötilassa – Inventus C6/M6, C7/M7 ja C8/M8. Pakastekaapeissa saatavilla on vastaavasti mallit Inventus F6, F7 ja F8.

Inventus C7-, M7- ja F7 –kaapeissa voidaan käyttää GN 2/1 -mittaisia syvyyssuuntaisia hyllyjä, koreja ja GN-astioita tai kahta GN 1/1 -mittaista astiaa peräkkäin. Malleissa C8 ja F8 voidaan käyttää GN 2/1 -mittaisia leveyssuuntaisia hyllyjä, koreja ja GN-astioita. Pienempiin Inventus C6-, M6- ja F6 –malleihin sopivat 400×600 mm kokoiset hyllyt ja/tai leipomopellit. Inventus-kylmäkalusteissa hyödynnetään korkealuokkaista ruostumatonta AISI 304 -terästä.

Uutuuksina A-energialuokan (e) kalusteet ja lasi-ikkunalliset pystykaapit (GW)

Tuoteohjelmamme on nyt täydentynyt uusilla huippuenergiatehokkailla Inventus C7e- ja C8e -malleilla. Verkkosivusto www.topten.eu on listannut C7e- ja C8e –mallit energiankulutukseltaan A-luokkaan. Ota käyttöösi e-malli silloin, kun tarvitset parempaa energiatehokkuutta!

Lasi-ikkunalliset Inventus C6/M6 GW, C7/M7 GW, C8/M8 GW, F6 GW, F7 GW ja F8 GW –mallit mahdollistavat erinomaisen tuotenäkyvyyden ja esillepanon lasi-ikkunan ja valaistuksen ansiosta. Ne soveltuvat siten sekä säilytys- että myymäläkalusteiksi.

Lataa tästä Inventus-esite

Porkka_Inventus_Esite_062021.pdf

Porkan kumppanina HUTEK OY

Hutek Oy on suomalainen, vuonna 1988 perustettu perheyritys, jolla on vuosikymmenien kokemus muovialan ammattilaisuudesta. Hutek Oy on erikoistunut ekologisten Bag-in-Box-pakkausratkaisujen valmistukseen ja markkinointiin Novobox- sekä AitoMehu-tuotemerkeillään. Korkealuokkaisten pakkausratkaisujen lisäksi Hutek Oy:n valikoimaan kuuluvat myös kotimaassa valmistettavat Novocold-ruokajuomien annostelijat sekä Bag-in-Box-pakkauksille suunniteltujen Technibag-täyttökoneiden jälleenmyynti Pohjoismaissa. Yrityksen modernit tuotantotilat sijaitsevat Nastolassa ja yritys työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä.

Miten Porkka Finland Oy liittyy Hutek Oy:n toimintaan?

Porkka valmistaa Hutek Oy:lle Novocold-ruokajuomien annostelijamalliston tuotteet. Porkan ja Hutek Oy:n yhteistyö on alkanut jo 1990-luvun lopulla, jolloin Novobox-tuotemerkillä olevia juomajakelijoiden valmistus aloitettiin Porkan Hollolan tehtaalla. Yhteistyö starttasi aluksi yhden juomajakelijamallin valmistuksella, mutta vuosien ja tiiviin yhteistyön saatossa valikoima on kasvanut usean laitteen Novocold-mallistoksi. Tällä hetkellä Novocold-juomajakelijat valmistetaan Porkan Kemijärven tehtaalla.

Kuvassa vasemmalla Porkan valmistama NOVOCOLD II- ja oikealla NOVOCOLD DUO- juomajakelija.

Juomajakelijoita valmistettu jo huikeat 10.000 kpl!

Foodservice ja elintarviketeollisuus ovat iso osa Hutek Oy:n liiketoimintaa. Valtaosa Novocold-juomajakelijoiden kaupankäynnistä ohjautuu pitkäaikaisten jälleenmyyjien kautta. Juomajakelijoiden päämarkkina-alueet ovat Suomi sekä Viro. Kuluttajina voimme nähdä Novocold-juomajakelijoita esimerkiksi lounasravintoloiden ja huoltoasemien linjastoruokailun yhteydessä. Julkiselta puolelta juomajakelijat löytyvät isosta osasta Suomen kouluista, varuskunnista sekä sairaaloista. Pitkän yhteistyömme aikana Porkka on valmistanut Hutek Oy:lle noin 10.000 maidonjakelijaa!

Kohdekuva jälleenmyyjänä toimivan Metos Oy:n toteuttamasta kohteesta, Pohjois-Karjalan keskussairaalasta.

Vastuullisuus isona osana liiketoimintaa

Bag-in-Box-pakkaus koostuu BIB-pussista ja kartonkilaatikosta, johon BIB-pussi pakataan. BIB-pakkaus on erittäin hyvä vaihtoehto muuan muassa Foodservice ja HoReCa -puolella yleisesti käytettäville kanistereille ja sankoille. Hutek Oy:n valmistamat ekologiset Bag-in-Box-pakkaukset sisältävät jopa 70 % vähemmän muovia ja vievät huomattavasti vähemmän säilytystilaa kuin vastaavan kokoiset kanisterit. Lisäksi BIB-pakkaus menee käytön jälkeen pieneen tilaan ja on 100 % kierrätettävissä. Hutek Oy:n BIB-pakkausratkaisu onkin joka osa-alueella kustannustehokkuuden lisäksi myös erittäin vastuullinen valinta.

Hutek Oy:n toimitusjohtaja Kalle Uusitalo katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Kehitteillä on paljon uusia ideoita, joten mielenkiintoa tekemiseen riittää myös jatkossa. Porkka toivottaa Hutek Oy:lle menestystä myös tulevaan!

Tutustu Hutek Oy:n sivustoon: https://www.hutek.fi/