Osta työtä Suomeen – Porkalta saat suomalaista laatua, toimitusvarmuutta sekä elinkaaren hallintaa

Jo perinteeksi muodostunutta Osta työtä Suomeen -päivää vietetään taas joulukuun ensimmäisenä perjantaina 2.12.2022. Osta työtä Suomeen -päivä on Suomalaisen Työn Liiton vuosittainen tempaus. Päivän tarkoituksena on pysäyttää sekä kuluttajat että yritykset pohtimaan omia valintojaan sekä niiden vaikutuksia. Vallitseva maailmantilanne on johtanut kulutusvalintojen tarkempaan tarkasteluun sekä korostanut oman tuotannon tärkeyttä entisestään.

Kotimainen tuotanto luo toimitusvarmuutta

Kun monet yritykset sodan alettua alkoivat pohtia toimitusketjujensa siirtämistä takaisin Suomeen tai EU-alueelle, on Porkka tässä jo askeleen edellä. Porkka on osa Festivo-Porkka Groupia, jonka kaikki kolme tehdasta sijaitsevat Suomessa. Ylöjärven tehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvellä keskitytään Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistukseen. Hollolan tehdas on puolestaan erikoistunut Festivon kodin kylmälaitteiden sekä lääkejääkaappien valmistukseen.

Porkka on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen vuodesta 1993. Lisäksi Porkalla on useita Avainlippu-tuotteita, kuten Inventus -kylmä- ja pikapakastuskalusteet, Cold Line -kylmävetolaatikostot, DHMC –ruoan säilytyskalusteet sekä maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaite. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja merkki myönnetään, kun tuotteen kotimaisuusaste on yli 50 %. Porkan Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin yli 80 prosenttia! Porkka työllistää yli 270 ammattilaista toimipisteillään ja lisäksi suomalaisia kumppaneitaan ympäri maan.

Kotimaassa sijaitsevan tuotannon lisäksi tuotekehityksessä pyritään toteuttamaan esimerkiksi HoReCa- ja elintarvike alan ammattilaisten arvostamia ominaisuuksia, kuten käytettävyyttä, elinkaaren hallintaa, tuoteturvallisuutta sekä kustannustehokkuutta. Tällä luodaan asiakkaille toimitusvarmuutta sekä pienennetään kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Porkan tuotteet toimitetaan tällä hetkellä alle kuukaudessa tilaushetkestä.

Kierrätettävät materiaalit ja varaosapalvelu

Vastuullisuutta tukee entisestään Porkka-tuotteissa käytetyt materiaalit, jotka ovat mahdollisimman kierrätettäviä sekä ympäristöystävällisiä. Tämän ansiosta tuotteiden kierrätettävyysaste onkin yli 95 prosenttia. Ylöjärven tehtaalta löytyy yli 500 m2 varaosia, joten varaosia, huoltoa tai korjausta vaativaan tuotteeseen saadaan myös läheltä. Vastuullisuus näkyy myös Porkan toiminnassa aktiivisena osallistumisena erilaisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on kehittää esimerkiksi ympäristöystävällisiä eristysratkaisuja.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Lounasravintolan pyörittäminen yksin onnistuu Porkan tuotteilla

Ravintoloitsija Kaija Saariniemi pyörittää yksinään Kemijärven Heralammen yritystalossa Meille-lounasravintolaa ja pitopalvelua.

Kotimaiset kylmälaitteet HoReCa-alalle – katso video ratkaisuistamme

Porkan tuotteet täyttävät vaativammatkin ammattikeittiöiden vaatimukset niin ravintoloiden, kahviloiden kuin hotellien tarpeisiin.

FastFood & Café & Restaurant Expossa esillä ratkaisut ravintoloihin ja kahviloihin

Porkan laitteita on nähtävillä tänä vuonna FastFood & Café Expossa Dietan pop-up -baarissa osastolla 3f15.