Osta työtä Suomeen – Porkalta saat suomalaista laatua, toimitusvarmuutta sekä elinkaaren hallintaa

Juttu julkaistu alun perin 1.12.2022 ja päivitetty kauttaaltaan 29.11.2023.

Jo perinteeksi muodostunutta Osta työtä Suomeen -päivää vietetään taas joulukuun ensimmäisenä perjantaina 2.12.2022. Osta työtä Suomeen -päivä on Suomalaisen Työn Liiton vuosittainen tempaus. Päivän tarkoituksena on pysäyttää sekä kuluttajat että yritykset pohtimaan omia valintojaan sekä niiden vaikutuksia. Liitto on laskenut, että jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla suomalaisia tuotteita, syntyisi 10 000 työpaikkaa. Nyt inflaation myötä oikea summa voi olla noin 12 euroa, mutta ajatus on sama: pieni kuukausittainen teko luo suomalaista työtä!

Kotimainen tuotanto luo toimitusvarmuutta

Porkka on osa Festivo-Porkka Groupia, jonka kaikki kolme tehdasta sijaitsevat Suomessa. Ylöjärven tehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvellä keskitytään Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistukseen. Hollolan tehdas on puolestaan erikoistunut Festivon kodin kylmälaitteiden sekä lääkejääkaappien valmistukseen.

Porkka on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen vuodesta 1993. Lisäksi Porkalla on useita Avainlippu-tuotteita, kuten Inventus -kylmä- ja pikapakastuskalusteet, Cold Line -kylmävetolaatikostot, DHMC –ruoan säilytyskalusteet sekä maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaite. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja merkki myönnetään, kun tuotteen kotimaisuusaste on yli 50 %. Porkan Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin yli 80 prosenttia! Porkka työllistää yli 270 ammattilaista toimipisteillään ja lisäksi suomalaisia kumppaneitaan ympäri maan.

Kotimaassa sijaitsevan tuotannon lisäksi tuotekehityksessä pyritään toteuttamaan esimerkiksi HoReCa- ja elintarvike alan ammattilaisten arvostamia ominaisuuksia, kuten käytettävyyttä, elinkaaren hallintaa, tuoteturvallisuutta sekä kustannustehokkuutta. Tällä luodaan asiakkaille toimitusvarmuutta sekä pienennetään kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Porkan tuotteet toimitetaan tällä hetkellä alle kuukaudessa tilaushetkestä.

Kierrätettävät materiaalit ja varaosapalvelu

Porkka-tuotteissa käytetään mahdollisimman kierrätettäviä sekä ympäristöystävällisiä materiaaleja. Tämän ansiosta tuotteiden kierrätettävyysaste onkin yli 95 prosenttia. Ylöjärven tehtaalta löytyy yli 500 m2 varaosia, joten varaosia, huoltoa tai korjausta vaativaan tuotteeseen saadaan myös läheltä. Vastuullisuus näkyy myös Porkan toiminnassa aktiivisena osallistumisena erilaisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on kehittää esimerkiksi ympäristöystävällisiä eristysratkaisuja.

Porkka on osa kotimaista kylmälaitekonserni Festivo-Porkka Groupia. Tutustu Festivon sivuilla kotimaisiin kodin kylmälaitteisiin. Festivon kaikki kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet, kylmiöpakastimet ja viinikaapit valmistetaan Hollolassa.

Aiheeseen liittyvää

Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Hyvien valintojen viikolla nostetaan kotimaisia tuotteita. Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!