Porkalle pronssinen EcoVadis-mitali – valmistunut hiilitiekartta tähtää vuoteen 2030

Mika Simi & Katri Inkinen
Kuvassa Porkka Finlandin toimitusjohtaja Mika Simi ja vastuullisuusasiantuntija Katri Inkinen.

Porkka Finland on toimintansa alkuajoista 1960-luvulta asti tähdännyt kylmäalan huipulle. Nyt useamman vuoden ajan Porkalla on tehty määrätietoista vastuullisuustyötä, jossa jatkuva kehitystyö ja oppiminen on koottu Vastuullisuus-otsikon alle. Tätä samaa työtä on kuitenkin tehty yrityksessä jo pitkään!

Vastuullisuus tarkoittaa jatkuvaa työskentelyä esimerkiksi sen eteen, että tuotteiden ympäristövaikutukset pienenevät ja energiatehokkuus paranee. Suunnittelussa ja valmistuksessa kylmälaitteet ja -tilat tehdään mahdollisimman pitkäikäisiksi, modulaarisiksi sekä helposti huollettaviksi, uudelleenkäytettäviksi ja kierrätettäviksi.

– Tavoitteenamme on olla vastuullisuudessa johtava kylmäalan yritys Pohjois-Euroopassa, Porkka Finlandin toimitusjohtaja Mika Simi sanoo.

Vastuullisuus on tänä päivänä yritykselle elinehto, ja luotettavana brändinä Porkka haluaa olla myös vastuullisuudessa kylmäalan huipulla toimiva yritys.

Vastuullisuuden kehittämisessä Porkka hyödyntää kansainvälisiä ja tunnustettuja mittaustapoja, joiden avulla on mahdollista parantaa toimintaa systemaattisesti ja todentaa tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksia.

Nyt laadittu hiilitiekartta tähtää vuoteen 2030. Siihen mennessä Porkan tavoitteena on kokonaisvaltainen siirtyminen biopolttoaineisiin ja päästöttömään energiaan. Voit lukea tavoitteista tarkemmin Vastuullisuus-sivulta.

Pronssinen EcoVadis-sertifikaatti osoittaa, että suunta on oikea

Porkka saavutti EcoVadis-arvioinnissa pronssitason eli Porkka Finland kuuluu luokitelluissa yrityksissä parhaimman 35 prosentin joukkoon.

Konkreettisimpana esimerkkinä tehdystä vastuullisuustyöstä on vuoden alussa valmistunut ensimmäinen EcoVadis-arviointi. Maailmanlaajuisesti EcoVadis on arvioinut 130 000 yritystä.

Porkka saavutti pronssitason EcoVadis-arvioinnissa eli Porkka Finland kuuluu luokitelluissa yrityksissä parhaimman 35 prosentin joukkoon.

–  Jäimme sertifikaatissa vain muutaman pisteen päähän hopeasijasta. Nyt tehty auditointi kannustaa jatkamaan kunnianhimoista vastuullisuustyötämme, Porkan vastuullisuusasiantuntija Katri Inkinen kertoo.

Inkisen mukaan arviointi antoi hyvän kokonaiskuvan tilanteesta. Saatu tunnustus kertoo yhtä lailla mitkä asiat ovat jo kunnossa kuin että missä pitää parantaa.

–  Parannettevaa on toimitusketjun hallinnassamme, ja tämä työ on parhaillaan käynnissä. Myös esimeriksi sosiaalisen vastuun asioissa toimimme jo hyvin pitkälti korkeatasoisten kriteereiden mukaan, mutta toimintaohjeita ja prosesseja ei ole dokumentoitu riittävällä tasolla, jotta pystyisimme todentamaan käytäntöjä arviointia varten. Vastuullisuusmittaristoa ja datan keräämistä täytyy myös vielä kehittää, jotta pystymme raportoimaan laajemmin ja täsmällisemmin, Inkinen kuvailee.

Tavoitteena on uusia arviointi vielä vuoden 2024 aikana.

EcoVadis

EcoVadis on maailmanlaajuisesti tunnustettu, alan johtava arviointiyritys, joka tarjoaa yrityksille kestävyyssertifikaatteja ja -raportteja. EcoVadis’n menetelmä perustuu kansainvälisiin kestävän kehityksen standardeihin, kuten Global Reporting Initiative (GRI), YK:n Global Compact ja ISO 26000, tarjoten kattavan ja luotettavan arvioinnin.

Arviointi kattaa neljä pääaluetta: ympäristö, työ- ja ihmisoikeudet, eettisyys sekä kestävä hankinta. Näitä arvioidaan 21 eri kriteerin kautta.

Monet maailman johtavat yritykset ja organisaatiot käyttävät EcoVadis’n arvioita osana toimittajien valintaprosessia ja kestävän kehityksen ohjelmiaan.

Tutustu Porkan Vastuullisuus– ja Laatu-sivuun!

Aiheeseen liittyvää

Porkka Tampereen seudun ilmastokumppaniksi

Kumppanuuden myötä Porkka on sitoutunut edistämään Tampereen seudun yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Vastuullisuus

Tavoitteenamme Porkka Finlandilla on olla vastuullisuudessa johtava kylmäalan yritys Pohjois-Euroopassa.