Porkka – Suomalaista ammattikylmää vuosikymmenten osaamisella

Porkka Finland on kansainvälisesti tunnettu suomalainen ammattikylmälaitteiden suunnittelija ja valmistaja. Porkan tuotteita ja ratkaisuja on käytetty vuosikymmeniä suurkeittiöissä, ravintoloissa ja hotelleissa sekä sairaaloissa, laboratorioissa, lääke- ja elintarviketeollisuuden laitoksissa.

Kahden miehen huoltofirmasta kylmälaite­konserniksi

1960-luvun alussa perustetun Porkan yrityshistoria on olennainen osa suomalaisen kylmälaitevalmistuksen historiaa. Matka yhden miehen huoltoyrityksestä nykyiseen kokoon ja yritykseen on sisältänyt useita yrityskauppoja ja uusia omistajia. Silti laitteiden valmistus on pysynyt Suomessa. Vuonna 2019 syntyi Festivo-Porkka Group, kun Huurre Group Oy myi Porkka Finland Oy:n Festivo Finland Oy:lle. Festivo-Porkka Groupiin kuuluu Suomen Kotikylmiö, joka valmistaa Festivo-merkkisiä kylmälaitteita.

Porkka-tuotemerkki on tunnettu laadustaan ja luotettavuudestaan – tuotteiden pitkästä elinkaaresta, korkeasta laadusta ja teknisestä osaamisesta. Tuotekehityksessä on pyritty tuomaan käytäntöön ammattilaisten arvostamia asioita kuten käytettävyys, kustannustehokkuus, tuoteturvallisuus ja elinkaaren hallinta. Vuosien varrella mm. Porkan modulaarisista vakiohuoneista, Inventus-kylmäkalusteista ja Cold Line -linjastokalusteista onkin tullut ammattikeittiöiden standardityökaluja.

Festivo-Porkka Groupilla on Suomessa yhteensä kolme tehdasta. Ylöjärven paneelitehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvelle on keskitetty Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistus. Hollolan Salpakankaalla taas toimii Festivo kylmälaitteiden sekä lääkejääkaappien valmistukseen erikoistunut tehdas. Kaikkiaan koko yritysryhmittymässä työskentelee Suomessa vuonna 2022 noin 200 henkilöä tuotannossa ja noin 70 henkilöä tuotekehitys- ja myyntitehtävissä.

Porkan tuotteiden kierrätettävyys­aste on yli 95 prosenttia

Porkka-tuotteissa käytetyt materiaalit ovat mahdollisimman kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä. Tuotteidemme kierrätettävyysaste on yli 95 prosenttia. Porkka-ratkaisut suunnitellaan ja valmistetaan laatustandardin ISO 9001:2015 mukaisesti.

Lloyd’s Register on sertifioinut Porkan laatujärjestelmän. Porkalla on myös LRQA: n myöntämä ympäristösertifikaatti ISO 14001:2015.

Porkka on Rakennusteollisuuden Rakennusmateriaalit-jaoston jäsenyritys.

Kylmälaitteiden kehitystyö on jatkuvaa

Porkka on myös aktiivisesti mukana kehittämässä kylmälaitteiden standardistoa lukuisissa kansainvälisissä työryhmissä.

Porkka pyrkii käyttämään suomalaisia alihankkijoita ja komponentteja mahdollisuuksien mukaan omassa tuotannossaan. Sopimusvalmistuksesta esimerkiksi HUTEK Oy:lle jo 1990-luvun alusta valmistetut Novocold-ruokajuomien annostelijat tai terveydenhuollossa yleisesti käytetyt neutraalit lääkekaapit, joihin yhdistetään Porkan lääkekylmäkaapit toimivaksi kokonaisuudeksi.

Innovatiiviset suomalaiset lisävarusteet kuten Nanoksi Fotonit -valokatalyysipinnoite sekä antimikrobinen lisälaite Porkka Blue lisäävät tutkitusti sekä tuoteturvallisuutta että suojaavat käyttäjiä haitallisilta mikrobeilta.

Porkka Finlandin valmistamat tuotteet, joille on myönnetty Avainlipun käyttöoikeus

AvainlippuPorkka on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen vuodesta 1993. Porkalla on useita Avainlippu-tuotteita.

Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Kaikki uutiset ja artikkelit

Porkka Tampereen seudun ilmastokumppaniksi

Kumppanuuden myötä Porkka on sitoutunut edistämään Tampereen seudun yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Hyvien valintojen viikolla nostetaan kotimaisia tuotteita. Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä.