Inventus-kaappien pikajäähdytys ja pikapakastus säilyttävät ruoan laadun

Inventus-tuoteperheen BC/BF-pikajäähdytys- ja pikapakastuskaapit edustavat Porkan osaamista parhaimmillaan ja alan parasta tekniikkaa. Tuoteperheestä löytyvät kaksi pikajäähdytyskaappimallia: Inventus BC7 ja BC 8 sekä kaksi yhdistelmämallia: Inventus BC/BF 7 ja BC/BF 8. Pikajäähdytys- ja pikapakastuskaapit ovat saatavilla omakoneellisilla integroiduilla ilmajäähdytteisillä jäähdytysyksiköillä ja keskuskoneellisilla malleilla. Keskuskoneelliset mallit ovat valittavissa niin perinteisille kylmäaineille kuin nopeasti yleistyvälle CO2:lle.

Elintarvikkeiden pikajäähdytys säilyttää ruokatuotteiden alkuperäiset ominaisuudet lämpötilan pudotessa nopeasti. Elintarvikkeiden laatu säilyy näin ollen lähes entisellään ja samalla niiden säilyvyys on parempi!

Pikapakastus puolestaan jäädyttää elintarvikkeet nopeasti, esimerkiksi keitetyissä elintarvikkeissa neste muuttuu jäiseksi mikrokiteeksi ilman ruoan oman solurakenteen vahingoittumista.

Inventuksen BC/BF 7 ja BC/BF 8 -mallit on optimoitu GN 1/1 -astioille.

Videolla Kaija Saariniemi kertoo, miten Porkan pikajäähdytyskaappi auttaa häntä päivittäisessä työssä.

Pikajäähdytysprosessi HACCP-ohjelman mukaisesti

Porkan käyttämä SMH-ohjain on laite, joka auttaa valvomaan pikajäähdytysprosessia HACCP-ohjelman mukaisesti. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) on ruokaturvallisuusjärjestelmä, joka auttaa tunnistamaan ja hallitsemaan ruokatuotantoprosessin riskejä. HACCP-järjestelmän avulla pyritään varmistamaan, että ruoka on turvallista syödä ja että se täyttää laatuvaatimukset.

Pikajäähdytyksen ja pikapakastuksen etuja ovat esimerkiksi:

  • Ruoan kosteustasapaino pysyy lähes ennallaan eikä kosteus haihdu tavalliseen tapaan ruoasta.
  • Ruokahävikki vähenee ruokatuotteiden säilyessä paremmin ja pidempään.
  • Ruokatuotteita voidaan valmistaa ennakkoon suuria määriä, jolloin tuotannossa säästyy aikaa.
  • Ruokatuotteiden tarvetta pystytään ennakoimaan esimerkiksi sesonkiaikoina ja muina tiedossa olevilla ajanjaksoilla.

Pikajäähdytys pidentää ruoan ja elintarvikkeiden säilyvyyttä

Inventus-sarjassa on useita erilaisia kokoluokkia!

Pikajäähdytysprosessi on tärkeä osa elintarviketeollisuuden ja esimerkiksi ravintoloiden toimintaa, sillä se auttaa estämään bakteerien kasvua ja pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä. SMH-ohjaimessa on myös valmiit liitännät etäjärjestelmille, joten se on kätevä työkalu elintarviketeollisuuden prosessien valvomiseen ja turvallisuuden varmistamiseen.

Jäähdytysprosessi on kriittinen valvontapiste kaupallisessa elintarviketuotannossa, ja siksi valikoimassa on SMH-ohjain, joka auttaa asettamaan kriittiset rajat HACCP-ohjelman mukaisiin pikajäähdytysprosessin valvomiseksi. SMH-ohjaimessa on vakiona etäjärjestelmien liitännät.

Inventus BC/BF-kaappien tehokkuus perustuu SMH-prosessiin, joka koostuu kolmesta tarkkuusohjatusta vaiheesta, jotka on optimoitu pikajäähdytettäville tuotteille.

  • Ensimmäinen vaihe (H) minimoi bakteerikasvulle alttiilla lämpötila-alueella käytettävän ajan.
  • Toinen vaihe (M) estää pinnan jäädyttämisen ja tasoittaa samalla tuotteen sisäistä lämpötilaa optimaalisella nopeudella.
  • Lopuksi kevyt vaihe (S) varmistaa asetetun prosessilämpötilan.

SMH-ohjaimessa on neljä valmiiksi ohjelmoitua ohjelmaa pikajäähdyttämisestä annettujen asetusten ja lainsäädännön perusteella. Lisäksi siinä on 12 muistipaikkaa omille ohjelmille ja erityisohjelmat kaloille.

Tutustu tarkemmin Inventus-tuotteisiin!

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Osta työtä Suomeen – Porkalta saat suomalaista laatua, toimitusvarmuutta sekä elinkaaren hallintaa

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään taas 1.12. Porkan kotimainen tuotanto luo toimitusvarmuutta. Ylöjärven tehtaalla suunnitellaan ja valmistetaan kylmähuoneita sekä kylmätilojen ovia. Kemijärvellä keskitytään Porkan muiden ammattikylmälaitteiden valmistukseen.

Porkan HoReCa-alan ratkaisut mukana FastFood & Café & Restaurant Expossa Tampereella – arvomme messuilla viinikaapin!

Tammikuussa 2024 FastFood & Café & Restaurant Expo ja Porkan myyntitiimi ottaa suunnakseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen.

Porkka toimitti Bama Fresh Cutsin valmissalaatti­­­­­tehtaaseen ovia sekä katto- ja seinäelementtejä

Porkan ratkaisuja on hyödynnetty BAMA Fresh Cutsin uudessa tehtaassa Vantaalla.