Festivon uusi kylmälaite Citycold edustaa kylmätekniikan parasta osaamista

Festivo-Porkka Groupin kodin kylmälaitteita valmistavan Suomen Kotikylmiön uusi kylmälaite Citycold on kylmäpakkanen vetolaatikossa. Uusi kylmälaite lanseerattiin markkinoille syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa sisustus- ja designtapahtuma Habitaressa.

Suomen Kotikylmiö valmistaa Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita Hollolassa. Nyt kodin kylmälaitteiden mallisto laajenee, kun Citycold-kylmäpakkasen valmistus alkaa Hollolan tehtaalla lokakuussa. Vetolaatikkomallinen kylmälaite sopii alakaapistojen lisäksi esimerkiksi keittiösaarekkeisiin. Citycold on oivallinen valinta myös loma-asuntoihin ja esteettömän asumisen kohteisiin.

Mitoitukseltaan Citycold sopii asennettavaksi keittiöiden yleisimpiin moduuleihin (600 mm ja 800 mm).

Integroitava kylmälaite –­ markkinoiden ainoa, jossa jääkaappilämpötila ja pakkanen samassa

Festivo-Porkka Groupin tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaavan Markku Kukkosen mukaan pienessä kylmälaitteessa, kuten vetolaatikkomallisessa Citycoldissa, on tärkeää löytää tasapaino energiatehokkuuden ja säilytystilan välillä. Eristepaksuus parantaa energiatehokkuutta, mutta on heti pois säilytystilasta. Myös kylmätekninen ratkaisu ja sen tilankäyttö on optimoitava tästä näkökulmasta.

Citycoldiin voidaan integroida kaapistojen etusarjat (kalusteovi), jolloin keittiön kaapistot ovat ulkoasultaan yhdenmukaiset. Laitteen saa myös vapaasti seisovana. Tätä varten saatavilla ovat myös teräsmaskit, joilla Citycold saadaan sopimaan täydellisesti muiden Festivo-kylmäkalusteiden muodostamaan kokonaisuuteen.

­­­– Käsityksemme mukaan kyseessä on markkinoiden ainoa vetolaatikkomallinen kylmälaite, jossa on sekä pakkas- että jääkaappilämpötila, Festivo-Porkka Groupin tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Markku Kukkonen sanoo.

Citycoldissa on monia innovatiivisia ratkaisuja muun muassa kylmätekniikassa. Citycoldin patenttihakemus on tällä hetkellä käsiteltävänä Patentti- ja rekisterihallituksessa – samoin eurooppalainen patenttihakemus on vireillä.

Citycold sopii erinomaisesti keittiösaarekkeen kylmälaitteeksi.

Vetolaatikkomallinen kylmälaite sisältää sekä Festivon kodinkylmän tuotteista että Porkan ammattikylmälaitteista, kuten räätälöitävistä kylmähuoneista ja puhdastiloista, tuttuja ratkaisuja.

– Vahva ja hyvin lämpöä eristävä runkorakenne toteutetaan Hollolan tehtaalla samalla millintarkalla menetelmällä kuin Kemijärven ja Ylöjärven tehtaillakin eli sandwich-rakenteella, jossa teräslevykappaleet yhdistetään vaahdotetulla polyuretaanilla toisiinsa.

Kukkosen mukaan kylmälaitteissa on menty ympäristöasioissa paljon eteenpäin, esimerkiksi ilmastolle haitallisia freoneja ei enää käytetä ollenkaan. Polyuretaani on kuitenkin Kukkosen mukaan materiaalina hankalasti korvattava, vaikka sen käytössä on se ongelma, että sitä ei voi kierrättää.

– Polyuretaani on monien erinomaisten ominaisuuksiensa vuoksi vaikeasti korvattavissa oleva raaka-aine. Koko ajan kuitenkin kehitetään uusia ympäristöystävällisempiä materiaaleja, joilla voitaisiin korvata polyuretaani. Festivo-Porkka on aktiivisesti mukana tässä kehitystyössä esimerkiksi osallistumalla suomalaisten yhteistyökumppaniensa kanssa Green Foam -kehitysprojektiin.

Vetolaatikkomallinen kylmälaite asettaa suunnitteluosaamisen tiukkaan testiin, kun säilytystilaa pitää olla monimuotoisesti, sentit ovat kortilla ja eristepaksuus vaikuttaa merkittävästi laitteen energiatehokkuuteen.

Kodin kylmälaitteissa on Porkan ammattikylmän tekniikkaa kodinkoneissa

Festivo-Porkka Groupin myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Englundin mukaan kodin kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit saavat Citycoldista rinnalleen erinomaisen lisän, joka monipuolistaa keittiösuunnittelun mahdollisuuksia.

­– Vetolaatikkomallinen kylmäpakkanen on omiaan esimerkiksi keittiösaarekkeeseen, jotka ovat nykyään todella yleisiä isommissa keittiöissä.

Osoitteessa festivo.fi on marraskuun 2022 loppuun asti käynnissä kilpailu, jossa Citycoldin voi voittaa omaksi.

Festivo-Porkka Group

Festivo-Porkka Groupiin kuuluvat Festivo-tuotemerkillä kodin kylmälaitteita valmistava Suomen Kotikylmiö sekä ammattikylmälaitteita valmistava Porkka Finland.

Festivo-tuotevalikoimaan kuuluvat kodin kylmälaitteet: kylmiöt, pakastimet ja viinikaapit. Lisäksi Festivo valmistaa ravintoloiden, vähittäiskaupan ja terveydenhuollon ammattilaislaitteita.

Porkka Finland on kansainvälisesti tunnettu suomalainen ammattikylmälaitteiden ja kylmä- ja puhdastilaratkaisujen suunnittelija ja valmistaja.

Kotimaisen kylmälaitekonserni Festivo-Porkka Groupin tuotantolaitokset sijaitsevat Hollolassa, Ylöjärvellä ja Kemijärvellä.

Aiheeseen liittyvää

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!

Valtaosassa kotimaisista pikaruokaravintoloista on sisuksissaan Porkan räätälöity Walk-In-kylmä- tai pakkashuone

Suomen suurimmat hampurilaisravintolaketjut luottavat kylmä- ja pakkashuoneissaan Porkan ratkaisuihin. Jopa 95 prosenttiin suurimpien ketjujen hampurilaisravintoloista tarvitaan molemmat huoneet.