Valmistamme puhdastilat vaativan hygieniatason saavuttamiseksi

Porkalla on vahva osaaminen lääke- ja elektroniikkateollisuuden puhdastilojen suunnittelussa ja valmistamisessa.  Porkka on myös kansainvälisesti tunnettu kylmätilojen suunnittelija ja valmistaja. Puhdas-, kylmä- ja pakastetilojen lisäksi valmistamme sarana- ja liukuovia sekä Walk-In huoneita laivateollisuuteen. Saatavilla on myös paloturvallisia ovia laivateollisuuteen sekä pakastekuljettimien läpivientejä elintarviketeollisuuteen.

Puhdastila toimii siten, että puhdastilassa on suurempi ilmanpaine kuin sitä ympäröivissä tiloissa. Näin ympäröivistä tiloista ei pääse virtaamaan puhdistamatonta ilmaa puhdastilaan. Puhdastilatekniikalla pyritään hallitsemaan elollisten ja elottomien hiukkasten määrää, ilman lämpötilaa, kosteutta sekä paine-eroa.

Suomessa valmistetut

Monien tuotteiden valmistus, lääketieteelliset operoinnit ja erilaiset tutkimustyöt vaativat onnistuakseen epäpuhtauksien maksimaalista poistamista ympäröivästä tilasta.

Ratkaisu on puhdastila. Puhdastilan valmistamiseen kohdistuvat laatuvaatimukset ovat hyvin vaativia ja vaihtelevat eri toimialoilla. Porkka puhdastilat suunnitellaan ja valmistetaan nykyaikaisessa tehtaassamme Ylöjärvellä.

Käyttökohteita

Puhdastilatekniikkaa hyödynnetään laajasti teollisuuden eri aloilla:

  • lääketeollisuus
  • elektroniikkateollisuus
  • biotekniikka ja bioteollisuus
  • avaruusteknologia
  • elintarviketeollisuus
  • yritykset ja teollisuus, joiden tuotekehityksessä, tuotteessa tai valmistusvaiheessa tarvitaan partikkelivapaata puhdastilaa.

Puhdastilaovet

Puhdastilaovet valmistetaan samoista materiaaleista kuin puhdastilaelementit. Oven vakiopaksuus on 65 mm. Puhdastilaovia valmistetaan asiakkaan tarpeet huomioon ottaen 100 mm:n moduulijaolla. Maksimi valoaukon leveys yksilehtisellä ovella on 1300 mm ja kaksilehtisellä ovella 2600 mm, maksimi valoaukon korkeus on 2600 mm.

Puhdastilaovia valmistetaan sekä yksi että kaksilehtisenä Abloy lukkovaihtoehdoilla ja silikonitiivisteellä varustettuna. Vetimet ja muut ovivarusteet valitaan käyttökohteen asettamien vaatimusten mukaisesti.

Puhdastilaelementit

Puhdastilaelementtien eristeenä toimii muotissa vaahdotettu HCF-vapaa, tämän hetken ympäristöystävällisin polyuretaani, jonka tiheys on n. 40 kg/m3. Puhdastilaelementtien pintalevyinä käytetään 0,6 mm:n kuumasinkittyä tai ruostumatonta teräslevyä. Kuumasinkittyjen pintalevyjen pinnoituksena käytetään elintarvikehyväksyttyä polyesteriä (epoes), joka on antistaattista. Erikoistilauksesta pintalevy voidaan pinnoittaa puolijohtavalla polyesterillä. Ruostumattoman teräslevyn teräslaatuvaihtoehdot ovat joko AISI 304 2B tai 4N (hiottu).Puhdastilaelementin vakiopaksuus on 65 mm. Elementin vakikoot, maksimileveys on 1200 mm ja maksimipituus 6000 mm.