Näin käytät kylmälaitettasi energiatehokkaasti – Poimi kylmähuollon vinkit käyttäjälle

Porkan ammattikylmälaitteet on tehty kestämään kovaa ammattikäyttöä. Jotta laite olisi mahdollisimman pitkäikäinen ja käyttö energiatehokasta, tulee sitä käyttää annettujen ohjeiden mukaan. Kaikki laitteet vaativat käyttäjältä myös jatkuvaa huoltoa, jotta ne pysyisivät mahdollisimman pitkään hyväkuntoisina. Mitä sitten tulisi ottaa huomioon, jotta laite pysyisi pitkään toiminnassa? Lue Huurteen kylmälaitehuollon vinkit laitteen loppukäyttäjälle.

1.    Kylmiöön viedään kylmiä tuotteita ja pakkaseen pakasteita

Sekä kylmähuoneet että pakastehuoneet ja -kaapit on tarkoitettu vain saman lämpöisten tuotteiden varastointia varten. Kylmiöön saa viedä vain kylmiä tuotteita ja pakkaseen pakasteita. ​Tuotteiden jäähdyttämiseen ja pakastamiseen on omat sitä käyttötarkoitusta suunnitellut laitteet.

2.    Muista pitää ovet kiinni, äläkä tuuleta

Kylmälaitteen kompressori pyrkii optimoimaan tuotteiden tasaista lämpötilaa jatkuvasti ja joutuu äärimmilleen varsinkin pitkien varaston täydennyksien aikana. Pyri välttämään turhaa tuuletusta ja suorita lastaukset ripeästi.

3.    Pidä kylmälaitteet puhtaana

Puhdista kylmälaitteesi säännöllisesti. Pyyhi hyllyt ja lattia sekä puhdista tiivisteet. Vakiohuoneiden muovihyllyt peset kätevästi myös astianpesukoneessa. Muista puhdistaa säännöllisesti myös höyrystin ja lauhdutin.

4.    Sulata pakkaset säännöllisesti

Automaattisulatuksesta huolimatta, pakastehuoneet ja kaapit on sulatettava vähintään kerran vuodessa. Tämä on tehtävä, vaikka näkyvää jäätä ei olisikaan muodostunut. Huoneeseen on kertynyt kosteutta, joka on hyvä haihduttaa säännöllisesti kokonaan pois.

5.    Täytä huoneet ja kaapit sallitun kapasiteetin rajoissa

Jotta ilmankierto pysyisi optimaalisena, ei laitteita saa täyttää yli laitteen sallitun tilavuuden. Tarkista tuotteen teknisistä tiedoista kyseisen laitteen kapasiteetti äläkä ylitä sitä. Tarvittaessa hanki lisää kylmäsäilytystilaa. Vakiohuoneissa on huomioitava, ettei tuotteita pinota hyllylle höyrystimen eteen siten että ilmankierto estyy​.

6.    Seuraa kylmälaitteesi kuntoa ja huolla tarvittaessa

Jotta kylmälaitteesi pysyisi mahdollisimman pitkäikäisenä, seuraa jatkuvasti sen kuntoa ja huolla tarvittaessa.  Esimerkiksi laitteiden ovien saranoiden sekä ovi- ja laatikkotiivisteiden kuntoa on hyvä seurata. Jollei ovi tiivisty kunnolla kiinni, on se sama asia kuin ovi jäisi raolleen ja kylmä menee hukkaan. Tiivisteet on todella helppo vaihtaa itse tai pyytää ammattilainen avuksi.

7.  Säädä kylmälaitteisiisi oikeat lämpötilat

Huomioi kylmäsäilytyksessä säilytettävien tuotteiden optimisäilytyslämpötilat.  Valitse oikeat säätöarvot elintarvikkeiden mukaan, niin säästät energiaa ja ympäristöä. Älä turhaan säilytä tuotteita liian kylmäksi säädetyssä laitteessa. Huurre iTOP palvelun avulla voimme tarkkailla kylmälaitteidesi lämpötiloja etävalvonnan avulla, ja säätää laitteillesi aina optimilämpötilat.

8.    Huolehdi riittävästä ilmankierrosta ja sopivasta käyttöympäristönlämpötilasta

Huolehdi, että laitteen ympärille jää tarpeeksi tilaa ilmankierrolle. Esimerkiksi vakiohuoneen konekulman eteen on jätettävä tarpeeksi tilaa riittävän ilmanvaihdon takaamiseksi. Huolehdi myös, ettei käyttöympäristön lämpötila pääse laskemaan tai nousemaan yli sallittujen rajojen.

Aiheeseen liittyvää

Porkka Tampereen seudun ilmastokumppaniksi

Kumppanuuden myötä Porkka on sitoutunut edistämään Tampereen seudun yhteistä tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Hyvien valintojen viikolla nostetaan kotimaisia tuotteita. Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä.