Lounasravintolan pyörittäminen yksin onnistuu Porkan tuotteilla

Ravintoloitsija Kaija Saariniemi pyörittää yksinään Kemijärven Heralammen yritystalossa Meille-lounasravintolaa ja pitopalvelua. Maistuvaa kotiruokaa runsaan salaattipöydän ja jälkiruoan sekä kahvin tai teen kera tarjoavassa lounasravintolassa käy päivittäin lounasvieraita 40–70.

– Porkan tuotteiden ansiosta pystyn hoitamaan kaiken yksin aina lounaan valmistuksesta sen tarjoilemiseen, Saariniemi kertoo.

Lounasravintolassa on hyödynnetty monipuolisesti Porkan tuotteita ja laitteita. Ravintolassa on DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmän säilytyskalusteet, maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaite, lämmitettävä lautasjakelin, buffetvaunu, kylmäkaapit, pakastin, kylmä linjastolasikko, kylmäallas juomille sekä pikajäähdytyskaappi. Lisäksi on vielä isompi kylmäkaappi, jossa on lihakylmiö ja vihanneskylmiö.

DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmän ruoan säilytyskalusteilla ja maidon ja juomien säilytys- ja annostelulaitteella on molemmilla Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

Videolla ravintoloitsija Kaija Saariniemi kertoo mitä etua Porkan tuotteista on päivittäisessä työssä

Saariniemen mukaan varsinkin DHMC® on ratkaisevassa roolissa arjen sujumisessa.

– Voin tehdä heti aamusta kaiken ruoan valmiiksi ja lounasaikaan sitten keskittyä palvelemaan asiakkaita. Ruoan menekin seuraaminen on helppoa, kun ei tarvitse siirtyä omasta työpisteestä mihinkään sitä varten. Ei myöskään tarvitse jännittää tai testailla, että onko ruoka kunnossa ja hyvää tarjoiltavaksi.

Meille-ravintola sijaitsee Porkan Kemijärven tehtaan kanssa samoissa tiloissa. Saariniemen mukaan tästä on ollut iloa, kun on saanut hyvin opastusta laitteiden oikeaoppiseen käyttöön.

DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmän ansiosta ruoka säilyy tuoreena monen tunnin ajan

Lämpösäilytysteknologian uutta sukupolvea edustava DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmän ansiosta ruoka-aineet, kuten keitetty riisi ja pasta tai kala ja liha, voidaan säilyttää vähintään kolmen tunnin ajan ilman, että ruoan koostumus, maku ja ulkonäkö muuttuvat säilytysaikana.

– Aamulla valmistettu ruoka on koko lounasajan täysin samanlaista kuin heti valmistuksen jälkeenkin.

Porkan DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmän ja hyvin suunniteltujen lämpimien linjastokalusteiden ansiosta ruokien täydentäminen on helppoa.

Lämpötilanohjausjärjestelmä pitää myös säilytettävien ruokien kuivuminen ja painohävikin minimissään, ja ruoan ravintoarvot pysyvät säilytyksessä samoina kuin vastavalmistetun ruoan.

Porkan lämpökalusteissa ruoka ei kuivu tai peruna muutu kumiseksi

Englanninkieliseltä videoltamme voit tutustua tarkemmin uuden sukupolven lämpösäilytysteknologiaa edustava DHMC®-lämpötilanohjausjärjestelmään, jossa käyttäjä voi valita ruoka-aineelle sopivimman lämpötila- ja kosteustason.

Päivittäistä ravintolan työnkulkua helpottaa myös takahuoneessa sijaitseva Porkan pikajäähdytyskaappi. Saariniemen mukaan esimerkiksi ylikypsän possun fileen kanssa sen apu on lyömätön, koska fileen saa nopeasti jäähdytettyä käsittelyä helpottamaan lämpötilaan.

– Laite on myös äärimmäisen selkeä ja helppokäyttöinen.

Lounaan tarjoiluvaihtoehdoissa Saariniemi panostaa mahdollisuuksien mukaan paikallisuuteen.

– Esimerkiksi kala on aina paikallisilta ammattikalastajalta. Joka päivä tarjolla on kasvisruokaa ja gluteeniton vaihtoehto.

Ympäristö ja vastuullisuus ovatkin Saariniemelle tärkeitä asioita – samoin kotimaisuus.

– Oli myös hienoa kuulla, että Outokumpu, josta Porkan ruostumaton teräs tulee, tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2050.

Aiheeseen liittyvää

Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Hyvien valintojen viikolla nostetaan kotimaisia tuotteita. Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!