Porkka UCR – kylmähuone ratkaisi Helsingin Siipiweikkojen tilankäytön haasteet

Alun perin Vaasalaislähtöiset kaverukset Janne Lautamäki ja Elias Viljamaa istuvat hymyileväisinä Huurteen pääkonttorilla Porkan vieraina. Tuoreet ravintoloitsijat ovat avaamassa kesäkuussa ensimmäistä ravintolaansa Helsingin Mikonkadulle.

Kumppanukset etsivät pitkään sopivaa liikeideaa, kunnes saivat ajatuksen perustaa legendaarisen Tampereen Siipiweikkojen sisarravintolan Helsinkiin. ”Piipahdimme kesällä 2016 Tampereella käydessämme Eliaksen kanssa Siipiweikoilla syömässä ja siitä se ajatus lähti; tämä konsepti on saatava myös Helsinkiin”, Janne Lautamäki kertoo. Yhteydenotto alkuperäisen Siipiweikkojen perustajaan Pekka Yli-Houhalaan tuotti tulosta ja projekti lähti ripeästi käyntiin. Mukaan kutsuttiin vielä Jounin kaupasta tuttu yrittäjä-persoona Sampo Kaulanen sekä neljänneksi osakkaaksi Eetu Rahkola. ”Vaimon veli huomasi, kuinka Sampo hehkutti Siipiweikkojen kastikkeita Snapchatissä ja päätimme kutsua intohimolla siipiin suhtautuvan miehen mukaan meidän bisnekseen”, kertoo Janne. Yhteistyö Sampon kanssa tuo ravintolalle myös paljon näkyvyyttä, sillä Kaulasen pyörittämällä Jounin kaupalla on pelkästään facebookissa yli 500 000 seuraajaa.

Yhteistyö Porkan kanssa alkuun Fastfood & Cafe & Ravintola 2017 -messuilla

Koska uusilla ravintoloitsijoilla ei ole aikaisempaa kokemusta ravintolabisneksestä, on Siipiweikkojen Pekka Yli-Houhala toiminut yrittäjille suurena apuna muun muassa laitehankintoja suunnitellessa. Keittiötä suunnitellessa ravintoloisijat pyysivät kattavasti tarjouksia alan eri toimijoilta. Yhteistyö Seinäjoen PK-Myynnin ja Porkan kanssa sai alkunsa kohtaamisesta maaliskuisilla Fastfood – messuilla Helsingissä. ”Keskustelimme Seinäjokelaisten ja Juureksen Samulin kanssa eri mahdollisuuksista, Janne kertoo ja jatkaa: ”Yhteistyö oli sujuvaa alusta alkaen. Oli helppoa kun Samuli kävi ottamassa huoneen mitat ja suositteli meille toimivaa ratkaisua. Seinäjoen PK-Myynnistä Teemu Pesonen suunnitteli meille sitten muut keittiön laitteet. Olimme jo päätymässä toiseen palveluntarjoajaan, mutta viimein Porkan meille tarjoama kokonaisratkaisu voitti.

Porkan tuotteilla kokonaisedullinen lopputulos

Aloittavan yrittäjän budjetti on ymmärrettävästi tiukka, eikä start-up yrityksellä ole varaa turhiin panostuksiin. Porkan tuotteista uuteen ravintolaan toimitetaan linjastokalusteita, Inventus – kaappeja sekä uusi UCR-huone. ”Meidän bisneksessä kylmäsäilytys on ihan avainasemassa kaiken toiminnan kannalta, joten niihin halusimme panostaa. Ravintolan päätuotteet, eli kanansiivet ja ranskalaiset perunat säilytetään pakkasessa. Myös mm. kaikki oluttuopit jäädytetään asiakkaiden käyttöön pakastekaapeissa. Porkan toimivat baarikalusteet ovat meille ihan ehdottomia, Janne kertoo. ”Mietimme ensin hieman hinnalta edullisempaa ratkaisua, mutta päädyimme kuitenkin meille pitkällä aikavälillä edullisempaan vaihtoehtoon. UCR-kylmähuone saatiin sopimaan täydellisesti haastavaan tilaan niin, että saamme jokaisen neliön tehokäyttöön. Tätä ratkaisua ei ollut tarjota kellään toisella toimittajalla”, Janne sanoo ja jatkaa: ”Totta kai, myös Inventus-kaappien pieni energiankulutus ja sitä kautta kustannussäästöt pitkällä aikavälillä houkuttelivat. Ilman muuta myös tuotteiden kotimaisuus ja sen tuomat lisäarvot olivat meille tärkeitä.”

Markkinointiyhteistyöstä lisäarvoa

Porkalle yhteistyö näkyvästi sosiaalisen median kanavissa toimivien yritysten kanssa tuo lähitulevaisuudessa uutta sisältöä brändimme näkyvyyteen. Suunnitteilla onkin useita kampanjoita muun muassa Siipiweikkojen kanssa. ”Haluamme olla sopivasti esillä loppuasiakkaidemme kanavissa ja näyttää tätä kautta laajemmalle yleisölle toimivia ratkaisuja ja luovillakin tavoilla”, Porkan markkinointikoordinaattori Satu Saarialho kertoo.

Siipiweikot Helsinki avataan Fenniakorttelissa Mikonkadulla 30.kesäkuuta. Seuraa Porkkkaa, Siipiweikkoja ja Jounin kauppaa Facebookissa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Ota yhteyttä!
Avainasiakaspäällikkö Samuli Juures p. 040 8657 552, samuli.juures@porkka.com
Markkinointikoordinaattori Satu Saarialho p. 050 569 1810, satu.saarialho@porkka.com

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Kylmä- ja pakaste­huoneisiin sekä kylmäsäilytys­­kaappeihin saatavissa lämmön­talteenotto

Porkan Suomessa valmistettuihin kylmä- ja pakastehuoneisiin sekä kylmäsäilytyskaappeihin saatavissa ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmöntalteenotto nestelauhdutuksen avulla.

Porkan tuotteilla tällä hetkellä alle kuukauden toimitusaika

Kotimaisen valmistuksen ja parantuneen materiaalisaatavuuden ansiosta toimitusaika pystytään pitämään lyhyenä ja kaikilla Porkan standardituotteilla on alle kuukauden toimitusaika tilauksesta.

Porkka toimitti K-Marketin ruokakontin kylmätekniikan – kontin lokeroissa tarjolla kolme eri lämpötilaa

Porkka teki yhteistyötä salolaisen PUNTA Oy:n kanssa, kun K-Market Pahkavuoren kauppiaat halusivat tarjota verkkokaupan tilauksille noutopaikan läheltä. Ratkaisuna on ruokajakelukontti. Porkka toimitti ruokakonttiin kylmätekniikan.