Porkan tuotteet täyttävät Atrian Nurmon siipikarjatehtaan laajennushankkeen tiukat kriteerit

Atria on toteuttamassa historiansa suurinta investointia: 155 miljoonaa euroa siipikarjatuotannon laajennukseen Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen. Investoinnin myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia. Uuden tehtaan arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis aikaisintaan vuoden 2024 aikana.

Nurmon siipikarjantuotannon laajennushankkeen pääurakoitsijana toimii Peab Oy, joka vastaa myös rakennusurakasta. Uusi tehdas sisältää teurastus-, leikkuu- ja pakkausprosessit.

Porkka toimittaa kylmätilojen jatkuvavaluelementtejä ja saranaovia

Porkka toimittaa hankkeen aikana Nurmoon yhteensä noin 150 saranaovea.

Rakenteilla olevan tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 000 m² eli valmistuessaan tehdas on yli kolmen jalkapallokentän kokoinen.

Porkka Finland Oy toimittaa ja asentaa kohteeseen jatkuvavaluelementtejä yhteensä noin 40 000 m². Tästä huikeasta määrästä puolet koostuu alakattorakenteista ja puolet seinärakenteista. Niihin tehdas- ja tuotantotiloihin, joissa kattoa ja seiniä pestään paljon, Porkka toimittaa rst-pintaista elementtiä. Muutoin siipikarjatehtaalla on käytössä valkoista, elintarviketiloihin suunniteltua Foodsafe-elementtiä.

Jatkuvavaluelementtien lisäksi Porkka toimittaa hankkeen aikana Nurmoon yhteensä noin 150 saranaovea. Nämä T1-ja T2-ovet on suunniteltu ja valmistettu sopimaan täydellisesti kohteisiin, joissa hygieenisyys on tärkeää. Karmin ja ovilehden rakenne on suunniteltu siten, että kaikki osat ovat helposti puhdistettavissa eikä niissä ole likaa ja bakteereja kerääviä koloja tai pintoja. Näiden ominaisuuksien vuoksi ovet soveltuvat erinomaisesti Atrian uuteen siipikarjatehtaaseen!

Porkan Kalle Lammi ja Rak Be Oy:n Pasi Raittinen. Rak Be Oy:n Pasi Raittinen on vastannut Porkan töiden osalta työnjohdosta työmaalla.

Porkan toimittamien elementtien ja ovien asennuksesta sekä muista rakennustyömaatöistä ovat vastanneet useat eri aliurakoitsijat:

  • Rak Be Oy,
  • Harkame Oy,
  • FiCarEst Service Oy sekä
  • Kylmätila-Asennus R. Nora.

Laajennustyömaan asennusvauhti on noin tuhat neliötä viikossa

Alakattojen korkeus on valtaosin kuudessa metrissä ja pisimmät väliseinäelementit ulottuvat kymmenen metrin korkeuteen kiinnittyen vesikattorakenteisiin.

Aliurakoitsijoiden lisäksi tuttu näky työmaalla on ollut myös Porkan projektipäällikkö Tapani Landvik sekä myyntipäällikkö Kalle Lammi.

– Ylpeydellä voimme todeta, että tiukasta toimitusaikatauluista huolimatta olemme pystyneet pitämään lupauksemme ja olleet ajoissa toimitusten ja asennusten osalta, Landvik sanoo.

–Tapanin sanoihin on helppo yhtyä!  Olemme pitäneet Atrialle ja pääurakoitsija Peab Oy:lle lupaamamme aikataulun ja tehneet urakan yhteydessä useita lisä- ja muutostöitä, joita tällaisessa hankkeessa väkisinkin tulee eteen, Lammi kertoo.

Alakattojen korkeus on valtaosin kuudessa metrissä ja pisimmät väliseinäelementit ulottuvat kymmenen metrin korkeuteen kiinnittyen vesikattorakenteisiin. Nostinkalustolle onkin ollut kovasti käyttöä. Tältä osin Porkka on voinut luottaa kotimaisen Pekkaniskan vuokralaitteistoon.

Osa elementeistä on varusteltu ikkunalla, jotta esimerkiksi tuotannon turvallinen valvonta on mahdollista. Näiden karkaistujen ja laminoitujen ikkunalasien toimittaja on ollut kotimainen Seloy Oy.

Porkka aloitti elementtien toimitukset ja asennukset maaliskuussa 2022. Keskimääräinen viikkoasennusvauhti on ollut tuhat neliötä per viikko. Tällä hetkellä elementtien osalta asennus on jo loppusuoralla.

Katso YouTubesta miten yli 10-metrisen elementin asennus sujuu!

Silikonisaumaa on työmaalla kitattu tähän mennessä yli 200 kilometriä. Mainittakoon, että yhdestä tuubista saadaan kitattua ainoastaan kahdeksan metrin matka. Tuubeja tarvitaan siis noin 25 000 kappaletta!

Aiheeseen liittyvää

Sarana- ja liukuovet

Porkka valmistaa standardimittaisia sekä mittatilausovia kylmä- ja pakastehuoneisiin sekä varastoihin ja tuotantotiloihin.

Uuden sukupolven liukuovet kylmä- ja pakastetiloihin