Uuden sukupolven liukuovet kylmä- ja pakastetiloihin

Uusi SD7 mallisto on käynyt läpi perusteellisen uudistuksen kaikilla osa-alueilla. Se on joustava ratkaisu. Asiakkaidemme toivomukset on otettu huomioon ja uusi SD7 on mm. edeltäjiään selkeästi helpompi ja nopeampi asentaa.

Tuotekehitysprojekti aloitettiin 2016 ja raskaan sarjan testeissä uusi ovi on osoittautunut erinomaiseksi. Testissä ajettiin yhdelle ovelle yhtäjaksoisesti yli 250 000 avautumis- ja sulkeutumissykliä, joka vastannee noin 10 vuoden aikajaksoa varastoterminaalissa, jossa on jatkuva trukkiliikenne kolmessa vuorossa 7 päivää viikossa. Ikääntymistestissä kiskomekanismi ja pyörästö osoittivat kiitettävää kestävyyttä.

Uuden sukupolven SD7 ovisarja kattaa täydellisesti asiakkaiden tarpeet ja uudet innovaatiot tuovat nämä liukuovet ovien terävimpään kärkeen. – Petteri Piirto, Business Line Manager

Ovien turvaominaisuudet ovat oleellisesti parantuneet aikaisemmasta. Kahdennettu esteentunnistus konekäyttöisissä ovissa antaa tuplatun turvan käyttäjille. Sen avulla varmistetaan että oven liike tunnistaa aina oviaukossa olevan esteen kaikissa tilanteissa. Uudessa ovessa valoverho on parannettu ja tämän lisäksi taustalla toimii koko ajan automaation hoitama momentin tunnistus muistilla. Jos valoverho sattuu rikkoutumaan, niin ovi jatkaa toimintaa koska momentin tunnistus toimii varalla turvalaitteena. Kun ovilehti törmää esteeseen, automaatio tunnistaa momentin kasvun sähkömoottorilla ja avautuu välittömästi auki asentoon. Ennalta asetetun ajan kuluttua ovi yrittää hitaasti takaisin kiinni.

Uusia teknologioita ja ominaisuuksia on SD7 liukuovissa materiaaleissa ja konekäyttöisten ovien ohjauksessa. Optimoidussa alumiiniprofiilisessa pintakarmissa on integroitu lämpökatko sisällä ja peiteprofiili karmin päällä, jonka ansiosta huoltotoimenpiteet lämpökaapelille ovat ainutlaatuisen helppoja. Ovilehdessä on uusi tuplatiiviste, jolla pystytään varmistamaan oven tiiveys. Tästä huolimatta tiivisteen ja karmin välistä kitkaa on saatu pienennettyä, joka keventää oleellisesti oven toimintaa.

Uusissa liukuovissa on pulssianturi sähkömoottorissa, joka antaa reaaliaikaisen ovilehden sijainnin ohjaukselle. Tällöin ohjelma tietää kiihdyttää ja hidastaa oikeaan aikaan oven avautumis- ja sulkeutumissyklin aikana ilman säädettäviä rajakytkimiä. Ohjauskeskus on aina sama sekä pienille ja isoille oville riippumatta siitä, ovatko ne 1- vai 2-lehtisiä. Asennuksessa riittää, että ohjauskeskus liitetään moottorin johtosarjaan liittimellä ja kytketään pistorasiaan. Ensimmäisellä avauskäskyllä ovi hakee oven auki- ja kiinniasennot automaattisesti. Tämän lisäksi  on saatavilla langattomat avausnapit sekä vetonaruavaus, jotka poistavat kokonaan niiden johdottamisen. Avaustoimilaitteiden paristo kestää käytöstä riippuen 3-4 vuotta.

Nyt meillä on myös kevyen sarjan kaksilehtiset liukuovet jolloin ovilehtien liikenopeus voidaan tuplata ja säästetään energiaa. – Petteri Piirto, Business Line Manager

SD7 200 ovilehden maksimimassa on 200 kg jolloin oven valoaukon leveys on 900…2000 x korkeus 1800…2500 mm. SD7 400 ovilehden maksimimassa on 400 kg,jolloin oven valoaukon leveys on 1200…4000 mm x korkeus 1800…4000 mm.

SD7 liukuovet ovat saatavana per heti ja vakiomallien toimitusaika on 3-4 viikkoa.

Aiheeseen liittyvää

Porkka toimitti Bama Fresh Cutsin valmissalaatti­­­­­tehtaaseen ovia sekä katto- ja seinäelementtejä

Porkan ratkaisuja on hyödynnetty BAMA Fresh Cutsin uudessa tehtaassa Vantaalla.

Porkan tuotteet täyttävät Atrian Nurmon siipikarjatehtaan laajennushankkeen tiukat kriteerit

Porkka Finland Oy toimittaa ja asentaa kohteeseen jatkuvavaluelementtejä yhteensä noin 40 000 m². Lisäksi Porkka toimittaa hankkeen aikana Nurmoon yhteensä noin 150 saranaovea.

Sarana- ja liukuovet

Porkka valmistaa standardimittaisia sekä mittatilausovia kylmä- ja pakastehuoneisiin sekä varastoihin ja tuotantotiloihin.