Sarana- ja liukuovet

Valmistamme korkealaatuisia standardimittaisia sekä mittatilausovia kylmä- ja pakastetilojen, -varastojen sekä elintarvikkeiden tuotantotilojen uudis– että saneerauskohteisiin. Ovemme ovat saatavana CFC/HCFC- vapaalla polyuretaanilla eristettynä ja 0.6 mm vahvalla Ruukin värivalmiina maalatulla tai ruostumattomalla teräslevyllä pinnoitettuna.

Ovet täyttävät korkeat turvallisuus- ja ulkonäkövaatimukset. Jatkuvaa kehitystä tuotteiden ja palvelun laadussa sekä ympäristökysymysten huomioon ottamisessa valvotaan ja kehitetään sertifioiduilla ISO 9001 ja ISO 14001 -laatujärjestelmillä.

Uusi SD7 liukuovi kylmä- ja pakastehuoneisiin

Kaksi mallia SD7 200 ja SD7 400 saatavana sekä yksi- että kaksilehtisinä malleina.  SD7 on joustava ratkaisu ja räätälöitävissä tarpeenne mukaan. Se on nopea ja helppo asentaa. SD7:n suunnittelussa on panostettu helppokäyttöisyyteen, kestävyyteen sekä turvallisuuteen.

600_m_door

Porkka M –ovet

Kylmä- ja pakastehuoneisiin, suurtalouskeittiöihin ja myymälöihin

 • Kylmähuoneen ovi KHO®-M – käyttölämpötila +0…+60 °C
 • Pakastehuoneen ovi PHO®-M – käyttölämpötila -25…-0 °C
 • Kylmähuoneen pariovi KHPO®-M – käyttölämpötila +0…+60 °C

M-ovet ovat suunniteltu päivittäiseen käyttöön ja ovat laatutietoisen ammattilaisen valinta

Vakioheloituksena on ainutlaatuinen itsesulkeva ja säädettävä vääntöjousisarana sekä putkivedin ulkopuolella. Eristevahvuus 80 mm. Pariovessa toinen ovilehti on varustettu sisäpuolisella pikasalvalla. Karmi on eristetty pintaprofiilikarmi 1.5 mm kuumasinkittyä teräslevyä, epoksipulverimaalattu tai ruostumatonta terästä. Ovilehden materiaalivaihtoehdot polyesteripinnoitetun lisäksi PVDF ja ruostumaton teräs. Maalatuille teräslevyille ovat vakiovärit RR110 (POES) ja RR20 (PVDF). Muut värit tilauksesta.

M-ovet on suunniteltu ja valmistettu sopimaan täydellisesti kylmä- ja pakastehuoneisiin. Pakkasessa käytettäessä ovirakenteeseen lisätään lämmitysvastus karmiin sekä laahusovissa myös lattiaan upotettavaan kynnysprofiili oven toimivuuden varmistamiseksi lämpötilaeroissa.

Useat vakiomallit mahdollistavat käytön erilaisissa käyttöympäristöissä tarpeiden mukaan. Vakiomalliston ovien kokoluokat ovat valoaukoltaan lev. 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 x kork. 1850 tai 2000 mm kynnykselliset ovet ja laahusovet lev. 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 x kork. 1915 tai 2065 mm. Pariovien II-ovilehden valoaukko on 100 mm jaolla 300 – 1300 mm.

Vankka rakenne ja helposti vaihdettavat kulutusosat tekevät M-ovesta pitkäikäisen ratkaisun kun halutaan laatua ja kestävyyttä.

Neljä varusteluvaihtoehtoa on saatavilla, mallit A, B, C ja E erilaisiin käyttöihin, esimerkiksi lukitusta tarvittaessa.

Porkka S –ovet

S01 ja S02 -ovet kylmä- ja pakastehuoneisiin, -varastoihin, tuotantolaitoksiin, myymälöihin

 • Kylmähuoneen ovi KHO®-S01 – käyttölämpötila +0…+60 °C
 • Pakastehuoneen ovi PHO®-S01 – käyttölämpötila -40…-0 °C
 • Kylmähuoneen pariovi KHPO®-S02 – käyttölämpötila +0…+60 °C
 • Pakastehuoneen pariovi PHPO®-S02 – käyttölämpötila -30…-0 °C

S01 ja S02 -ovet on suunniteltu pienimpiä yksityiskohtia myöten toimimaan vaativissakin teollisissa olosuhteissa.

Vaihtoehtoina on yksi- tai kaksilehtinen ovi sekä kylmähuoneeseen että pakkaseen. Kylmätilan oven eristevahvuus on 80 mm ja pakkasen ovet ovat eristevahvuudeltaan 100 mm tai 150 mm. 1.25 mm vahvasta ruostumattomasta teräksestä valmistettu karmi sisältää lämmitysvastuksen pakastetiloissa estämässä kosteuden ja jään muodostumista. Lämpövastus on vaihdettavissa ilman karmin purkamista paikaltaan. Maalatuille teräslevyille ovat vakiovärit RR110 (POES) ja RR20 (PVDF). Muut värit tilauksesta.

Ovien muotoilu ja helat ovat suunniteltu kestämään äärimmäiset olosuhteet aina kylmä- ja pakastehuoneista isoihin elintarvike- ja raaka-ainevarastoihin. Ovet valmistetaan valoaukoltaan 100 mm jaolla, yksilehtiset S01-ovet lev. 700 – 1300 mm x kork. 2000 – 4000 mm. Kaksilehtiset S02-ovet lev. 1400 – 2600 mm x 2000 – 4000 mm.

Ovien vakiovarusteina ovat nousevat ja laakeroidut saranat, vetimet ovilehden molemmin puolin ja II-ovilehdessä pikasalpa. Ovissa on EPDM-kumitiiviste sekä säädettävä kaksinkertainen laahustiiviste laahusovissa.

Lisävarusteena erilaiset lukitusvaihtoehdot, ruostumattomat potkulevyt – terästä tai muovia sekä kuljetinrata-aukot.

Porkka T –ovet

Porkka T –ovet tuotantotiloihin, elintarviketeollisuudelle

 • Tuotantotilan yksilehtinen ovi T1-ovi – käyttölämpötila +10…+60 °C
 • Tuotantotilan kaksilehtinen ovi T2-ovi – käyttölämpötila +10…+60 °C

T1 ja T2 -ovet on suunniteltu kohteisiin, joissa ovelta edellytetään hygieenisyyttä ja erityisen hyvää korroosiosuojausta

T1 ja T2 -ovet on suunniteltu ja valmistettu sopimaan täydellisesti kohteisiin, joissa hygieenisyys on tärkeää. Karmin ja ovilehden rakenne on suunniteltu niin, että kaikki osat on helppo puhdistaa eikä niissä ole likaa ja bakteereja kerääviä koloja tai pintoja. Useat lisävarustevaihtoehdot mahdollistavat käytön erilaisissa käyttöympäristöissä tarpeiden mukaan.

Vankka rakenne ja helposti vaihdettavat osat tekevät ovesta pitkäikäisen ja varmistaa laadukkaan ja kestävän oviratkaisun. Vaihtoehtoina on yksi- tai kaksilehtinen versio. Oven valoaukon mitat ovat 100 mm jaolla ja vaihtoehtona ovat T1-ovelle lev. 600 – 1300 x kork. 2000 mm kynnysovi ja 2045 mm laahusovi. T2-ovien valoaukon lev. 1200 – 2600 mm. Erikoistapauksissa myös korkeus aina 3000 mm asti on mahdollista.

Taivutettu profiilikarmi on valmistettu 1,25 mm polyesteripinnoitteisesta tai ruostumattomasta AISI 304 teräslevystä. Karmin syvyys on 68mm ja se asennetaan oviaukkoon. Ovilehti on eristevahvuudeltaan 65 mm ja vakiopinnoite on polyesteripinnoitettu valkoinen (RR110) teräslevy. Ovilehdessä on kumitiiviste, jolla varmistetaan oven tiiveys.

Ovilehti on saatavilla myös ruostumattomana teräksenä AISI 304 sekä tarvittaessa myös värillisellä peltipinnalla.

Vakiovarusteet ovat Abloyn lukkorunko ja sylinterit, laakeroidut ja ruostumattomat tappisaranat, sekä kumitiiviste sekä laahustiiviste laahusmallin oviin. Lisävarusteena ovat ovensulkimet, ikkunat, painikkeet sekä erilaiset karmivaihtoehdot.

Porkka Liukuovet

Porkka Liukuovet kylmä- ja pakastehuoneisiin, -varastoihin, tuotantolaitoksiin ja myymälöihin

Huippuluokan toimivuus ja hygienia sekä ympäristöystävällinen ratkaisu

 • Kevyet liukuovet – käyttölämpötila -25…+60 °C
 • Raskaan käytön liukuovet – käyttölämpötila -50…+60 °C

Liukuovet muodostavat yhtenäisen tuoteperheen ja ne on suunniteltu vaativaan käyttöön.

Liukuovet täyttävät elintarvikealan tiukimmatkin hygieniavaatimukset. Ovien ulko- ja sisäpinnat ovat polyesteripinnoitteista teräslevyä, jotka on helppo pitää puhtaana. Oven rakenteessa ja muotoilussa on minimoitu ulkonevien, epäpuhtauksia keräävien osien määrä.

Ovissa on vakiona kuulalaakeroidut ja kulutusta kestävät muovipyörät, jotka mahdollistavat pehmeän ja hiljaisen liikkeen. Pakastetilojen ovikarmissa on lämmitysvastukset kosteuden ja jään estämiseksi.

Vaihtoehtoina on yksi- tai kaksilehtinen ovi sekä kylmähuoneeseen että pakkaseen. Ovet on mahdollista toimittaa käsikäyttöisenä sekä sähkökäyttöisenä. Oven kiihdytys- ja hidastusvaiheissa on portaaton nopeuden säätö, jonka ansiosta avausnopeus on yli kaksinkertaistettu. Nopean toiminnan ansiosta energiaa säästyy, kun oven aukioloaika lyhenee. Paremmin hallittujen liikkeiden ansiosta ovet ovat helppoja ja kevyitä käyttää.

Vakiovarustuksena ovat avausvipu ulko- ja sisäpuolelle, EPDM-tiiviste ovilehdessä ja laahuksessa, sekä sähkökäytön avauskytkimet ulko- ja sisäpuolella sekä henkilökululle puoliavauspainikkeet että vetonarukytkimet isommalle liikenteelle. Ovien valoaukkojen koot ovat yleisesti 100 mm jaolla lev. 900 – 4000 mm x kork. 1800 – 4000 mm. Valoaukon koon ja käyttökohteen mukaan ovet valmistetaan yksi- tai kaksilehtisenä.

Lisävarusteisiin kuuluu mekaaninen ja sähköinen lukitus, törmäyssuojat, potkulevyt sekä erilaiset sähköiset ajoneuvotunnistimet, kuten tutkat tai valokennot.