Modulaariset  Step-In –huoneet elintarvikealan ammattilaisille

Porkka on myynyt tuhansia kylmähuoneita kaikkialla maailmassa. Niiden suosio perustuu asennuksen helppouteen ja toimivuuteen. Laadukkaista materiaaleista valmistetut huoneet yhdistävät alhaisen energiankulutuksen ja hiljaisen toiminnan.

Porkka kylmä- ja -pakastehuoneemme täyttävät suurkeittiöiden tiukimmatkin hygieniavaatimukset ja ovat ammattikäytössä varma tae elintarvikkeiden elintarvikelain mukaiselle turvallisuudelle.

Huoneet ovat yksinkertaisia ja helppoja asentaa, sekä käyttää. Kaikissa huoneissa on omavalvonta liitäntävalmius vakiona. Porkan laajassa valikoimassa on paljon eri huonekokoja, valittavina eri lämpötila-alueilla.

Harkitut materiaalit ja yksityiskohdat

Huoneet valmistetaan uros- ja naaraspontillisista, pikalukoilla toisiinsa tiivisti liitettävistä elementeistä. Elementtien näkyvät pinnat ovat kuumasinkittyä, elintarvikehyväksyttyä polyesteripintaista teräslevyä.

Eriste on 80 mm paksua CFC- ja HCFC-vapaata polyuretaania. Huoneet ovat saatavissa myös 100 mm:n eristepaksuudella. Oven saranat ja kahva soveltuvat erinomaisesti ammattikäyttöön. Lattiaelementti on liukuestepinnoitettu.

Pistotulppaliitäntävalmis, hiljainen ja pienikulutuksinen kone-elementti sisältää valaisimen, automaattisen sulatuksen ja sulatusveden haihdutuksen. Se on tehtaalla valmiiksi koekäytetty.

Porkka-vakiohuoneiden harkitut yksityiskohdat ja käytännöllisyys näkyvät mm. hyllytoteutuksessa. Hyllyjärjestelmä jättää lattiapinnat vapaaksi, mikä helpottaa siivousta.

Valitse huone tarpeittesi mukaan

 • Porkka-mallisto kattaa koot 1,2–22 m3.?
 • Kolme lämpötila-aluetta: +2…+8 °C kylmässä säilytettäville elintarvikkeille, –2….+5 °C lihalle ja kalalle, –18…–22 °C pakasteille.
 • Omakoneelliset huoneet saatavana R290 ja R455A -kylmäaineilla
 • Vakiohuoneet saatavana joko omakoneellisena,  keskuskoneliitäntävalmiilla kone-elementillä tai itsenäisellä RHDS-nestelauduttimella
 • Eristepaksuus joko 80 mm tai 100mm.
 • Vakio-oven leveys on 700 mm. Saatavana myös 900 mm. Valitse kätisyys tilattaessa.
 • Vakiotoimitukseen sisältyy 4-tasoiset elintarvikehyväksytyt konepestävät muovihyllyt. Lisävarusteena saatavana myös ruostumattomasta teräksestä.
 • Vaunuliikennettä varten kylmähuoneet ovat saatavissa myös ilman lattiaelementtejä ja kynnystä.
 • Nollatila- ja pakastehuoneet voidaan upottaa lattiaan tai varustaa ajoluiskalla.
 • Pakastehuoneen lattiaelementtiin asennetaan tehtaalla lattialämmitys, joka ehkäisee alapuolisten rakenteiden jäätymistä sekä mahdollisia kosteusvaurioita.
 • Kone-elementti voidaan sijoittaa huoneen koosta riippuen vasempaan tai oikeaan etukulmaan.
 • Ulkokorkeusvaihtoehdot 80 mm:n eristepaksuudella ovat 2100 mm tai 2400 mm ja 100 mm:n eristepaksuudella 2140 mm tai 2440 mm.

Ekologinen ja kestävä valinta

Tee kestävä valinta ja valitse vakiohuoneen kylmäaineeksi R290. Valitsemalla kylmälaitteen joka käyttää luonnollista hiilivetyä säästät energiakustannusten lisäksi myös luontoa.

Testeissä on saavutettu jopa 33 % sähkönkulutuksen väheneminen. Tämä tuo Porkan modulaaristen kylmä- ja pakastehuoneiden käyttäjille huomattavia käyttökustannusten säästöjä laitteistonkoko elinkaaren aikana.

R290 kylmäaineen erinomaisen tehokkuuden ja erittäin vähäisen ilmaston lämpenemisen vaikutuksen (GWP 3) ansiosta, tämä jäähdytysyksikkö on optimaalinen valinta.

Saatavana myös laaja valikoima kylmähuoneita R455A kylmäaineella.

saadin

Luotettava ja turvallinen

Digitaalisissa lämpötilanäytöissä on sisäänrakennetut ylä- ja alarajahälytykset, jotka hälyttävät akustisesti ja optisesti liian korkeasta tai matalasta lämpötilasta. Hälytykset voidaan liittää kiinteistöhallintajärjestelmään potentiaalivapaan releen kautta.

Huurre iTop lämpötilojen hallintajärjestelmä

Liittämällä vakiohuoneen yhteistyökumppanimme Huurre iTOP lämpötilojen hallintajärjestelmään, se huolehtii lämpötilojen etävalvonnasta puolestasi. Ympärivuorokautinen palvelu huolehtii lämpötilojen valvonnasta OIVA-vaatimusten mukaisesti, vaikka et olisikaan töissä. iTop ennakoi mahdollisia vikatilanteita, toimittaa tarvittavat raportit ja lähettää hälytykset tarvittaessa. Voit kytkeä järjestelmään myös kaikki muut keittösi laitteet, valmistajasta huolimatta. Lue palvelusta lisää >>

Huolellisesti suunnitellut materiaalit ja yksityiskohdat

Porkka-huoneet valmistetaan uros- ja naaraspontillisista pikalukoilla toisiinsa tiiviisti liitettävistä  elementeistä. Elementtien näkyvät pinnat ovat kuumasinkittyä, elintarvikehyväksyttyä polyesteripintaista teräslevyä. eriste on on vakiona 80 mm paksua CFC- ja HCFC- vapaata polyuretaania.

Porkka-vakiohuoneiden hartitut yksityiskohdat ja käytännöllisyys näkyvät mm. hyllytoteutuksessa. Hyllyjärjestelmä jättää lattiatilan vapaaksi ja helpottaa näin siivousta. Hyllyt on helppo irroittaa ja pestä astianpesukoneessa.

Oven saranat ja kahva on suunniteltu soveltuvaksi ammattikäyttöön. Lattiaelementti on liukuestepinnoitettu ja näin ammattikäyttöön soveltuva sekä turvallinen.

Erilaisia ovivaihtoehtoja

Ovet ovat puolipontattu ja heloitettu kestävillä saranoilla. Ovessa on lukittava vedin, jossa on sisäpuolinen turva-aukaisin, joka ohittaa lukon aina, jos joku jää vahingossa teljetyksi huoneeseen. Ovet on saatavana oikea- ja vasenkätisenä. Kätisyys on ilmoitettava tilattaessa sillä huoneen asennusta helpottaakseen ne esiasennetaan paneeliin tehtaalla.

Vakio-oven leveys on 700 mm. Pienimmät vakiohuoneet toimitetaan 550 mm leveällä ovella. Suurempiin huoneisiin myös 900 mm tai jopa 1000 mm leveänä. Leveämpää ovi helpottaa etenkin vaunukäyttöä.

Lattiattomien sekä upotettujen lattioiden kanssa toimitetaan kaksoiskumi laahuksellinen ovi. Laahusovea käytetään myös ajorampin kanssa.  Pakastehuoneen ovessa on lämmitysvastus, joka estää oven tiivisteen kiinnijäätymisen. Huoneen kynnykset ja reunat on valmistettu lujasta ruostumattomasta teräksestä.

Keskuskoneliitäntävalmiit (CC) vakiohuoneet

Vakiohuoneet voidaan tarvittaessa varustaa keskuskoneliitäntä valmiilla automatiikkaelementillä. Tällöin huonepään vaatima kylmä-, sähkö- ja lvi-tekniikka on jo valmiiksi tehtaalla mitoitettu ja asennettu kyseisen huonemallin tarpeita ajatellen.

Keskuskoneliitäntävalmiin vakiohuoneen etuja omakoneelliseen verrattuna on lämpö- ja äänikuorman siirtäminen pois keittiötiloista.

Perinteisiin keskuskoneellisiin huoneratkaisuihin verrattuna tällä ratkaisulla mahdollistetaan energiaa säästävät, matalammat huoneratkaisut alkaen 2100 mm:n ulkokorkeudesta.

Hygieenisyyttä lisää se, ettei huoneen sisään tarvitse asentaa tippavesiviemäröintejä ja valaisimen sekä muiden varusteiden asennuksen on tehty niin, että puhdistaminen on helppoa.

Lattia tarpeen mukaan

Vakiohuone on saatavana eri lattiavaihtoehdoilla. Kylmähuone voidaan toimittaa vaunuliikennettä varten ilman lattiaelementtejä. Tällöin seinä-elementit asennetaan toimitukseen kuuluvien eristettyjen sokkelien päälle ja ovi varustetaan laahuskumilla.

Nollatila- ja pakastehuoneet toimitetaan aina eristetyllä lattiaelementillä. Pakastehuoneen lattiaan asennetaan tehtaalla lattialämmitys, joka auttaa ehkäisemään jäätymis- tai koskeusvaurioita pakastehuoneen alla. Vaunuliikennettä varten oven eteen voidaan sijoittaa lisävarusteena saatava ajoliuska. Lattiaelementit voidaan myös upottaa ympäröivään lattiaan. Molemmissa tapauksissa ovessa on laahuskumi.

Eristetyt lattiat ovat pinnoitettu liukumattomalla lasikuituhartisilla. Vakiolattian kuormankesto on enintään 40 kN/m2 tai 1,0 kN /40 millimetrin pyörä. Lisävarusteena on saatavana vahvistettu lattia, jossa on ruostumaton teräspinta.

Hyllyjärjestelmä

Hyllyjärjestelmä on erittäin käytännöllinen ja helposti puhdistettava. Vakiotoimitukseen sisältyvät helposti asennettavat, nelitasoiset, konepestävät hyllyt, jotka ovat elintarvihyväksyttyä ABS-muovia. Hyvin kulutusta kestävät, paloista koottavat hyllytasot ovat huoneen koosta riippuen kahdella tai kolmella seinällä.

Hyllyjärjestelmän rakenteessa on erityisesti huomioitu helppo puhdistettavuus. Koska seinäkiskot on kiinnitetty valmiiksi seinäelementteihin, ei lattialla ole mitään hyllyjärjestelmän osia puhtaanapitoa vaikeuttamassa. Alin hyllytaso jää yli 150 mm lattian pinnasta siivousvaran takia.

Suurimmat 300 x 462 mm levyiset hyllylevyt mahtuvat pesukoneeseen. Takaseinän syvempien hyllyjen syvyys on  488 mm. Sivuseinillä olevat hyllyt ovat kokonaissyvyydeltään 398 mm tai 488 mm. Kantavuus on 70 kg hyllymetri / 280 kg hyllystömetri. Lisävarusteena hyllyjärjestelmä on saatavana myös ruostumattomasta teräksestä (AISI 304).

Porkka Remote Heat Disposal System (RHDS®)

Mikäli kylmä- ja pakastehuoneiden sijoituspaikassa lämpö muodostuu ongelmaksi, on ratkaisu Porkka Remote Heat Disposal System (RHDS®).  Porkka RHDS® -järjestelmä tarjoaa helpon, edullisen ja ekologisen tavan siirtää kylmälaitteen lämpökuorma vakiohuoneen sijaintipaikan ulkopuolelle. Järjestemän etuihin kuuluvat myös helppo asennettavuus ja alhainen äänitaso. Lisäksi järjestelmän siirtämää lämpöä on mahdollista hyödyntää muiden tilojen lämmityksessä.

Porkka RHDS®-järjestelmän ominaisuudet ovat samanlaiset kuin vakiomallisissa Porkka- laitteissa, minkä lisäksi se sisältää nestelauhduttimen, yläsäiliön ja pumpun. Vesiputket liitetään etälauhduttimesta jäähdytyslaitteeseen. Liittämisen jälkeen järjestelmä täytetään vesi-glykoliliuoksella, joka kestää kesä- ja talviolosuhteet. Lauhdutin voidaan kiinnittää joko sellaiseen tilaan, jossa lämmöntuotosta on hyötyä, tai ulos. Yksikkö voidaan asentaa lattialle tai seinälle.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point)

Porkka vakiohuoneiden ohjausyksikössä on tiukimmatkin voimassa olevat lämpötilavaatimukset täyttävät HACCP- ominaisuudet sisäänrakennettuina. Ominaisuudet mahdollistavat elintarvikelain ja siihen liittyvien asetusten mukaisen, jatkuvan ja reaaliaikaisen omavalvonnan.

Lisävarusteena saatavana XDL-01-valvontalaite, joka mahdollistaa jatkuvan ja reaaliaikaisen lämpötilavalvonnan ja lämpötilan lataamisen USB-tikulle, joka on useiden Euroopan maiden elintarvikelain mukainen.

Nestelauhdutteiset vakiohuoneet (WHE)

Vakiohuoneiden kone-elementit voidaan varustaa nestelauhduttimella, joilloin niiden luovuttama lämpö voidaan kierrättää esim. kiinteistön lauhdevesijärjestelmässä käyttöveden tai tilojen lämmittämiseen. Järjestelmä on myös erittäin ympäristöystävällinen, koska kylmä- ja nollatila-alueiden koneikot on varustettu energiaa säästävällä ja tehokkaalla kuumakaasusulatuksella.

Nestelauhdutteinen huone on käyntiääneltään ilmalauhdutteista hiljaisempi. Käyttöturvaa lisää se, että kukin huone on varustettu itsenäisellä koneikollaan, jolloin esim. vuosihuolto ei vaikuta ympärillä olevien laitteiden toimintaan.

Tyypillisesti nestelauhdutteisen laitteen mitoitusperusteet ovat: Vettä (nestettä) 120…240 l/h, kun tulevan veden (nesteen) lämpötila on +10 astetta ja lähtevän +18 astetta.

Ilmajäähdytteisen lauhduttimen tuloilmasuodatin

Porkka vakiohuoneissa ilma tuodaan lauhduttimelle kylmäkoneiston alaosasta. Näin sisään saadaan aina viileintä ilmaa. Tämä auttaa pienentämään käyttökustannuksia ja pidentämään laitteen käyttöikää. Säleikön takana oleva suodatin on helppo puhdistaa tai vaihtaa. Säädin ilmoittaa, milloin suodatin on puhdistettava tai vaihdettava.