Porkka toimitti Bama Fresh Cutsin valmissalaatti­­­­­tehtaaseen ovia sekä katto- ja seinäelementtejä

BAMA NORDIC on Pohjoismaiden johtavia yrityksiä hedelmien ja vihannesten sekä tuoreiden valmisruokien alalla. BAMA Fresh Cuts toimittaa pestyjä, käyttövalmiita salaatteja, vihanneksia ja hedelmiä päivittäistavarakauppaan, palvelukauppaan ja elintarvikealan tukkukauppaan Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Vihreiden vaihtoehtojen kysyntä on edelleen kasvussa, ja BAMA onkin valmiina vastaamaan kysyntään laajalla valikoimalla hyviä ja tuoreita tuotteita.

Uusi tehdas on vanhaa kolme kertaa suurempi

Porkka toimitti uuteen tehtaaseen 30 saranaovea sekä seinä- ja kattoelementtejä.

Porkan ratkaisuja on hyödynnetty yrityksen uudessa tehtaassa Vantaalla. Uuteen tehtaaseen on toimitettu noin 5 000 m² katto- ja seinäelementtejä sekä 30 kappaletta erilaisia saranaovia. Toimitetut elementit ovat Foodsafe-pinnoitteella, joka on suunniteltu elintarviketeollisuuteen ja kosteisiin olosuhteisiin.

Helmikuussa Porkka pääsi tutustumaan kuukauden käynnissä olleen tehtaan toimintaan. 

Aiemmin Espoossa sijainneen tehtaan tilat kävivät liian pieniksi ja oli tarve uusille, isommille toimitiloille. Vuoden 2023 alkupuolella Vantaalle rakennettu noin 6 000 m² kokoinen uusi tehdas otettiin käyttöön. Uusi tehdas on kolme kertaa suurempi.

– Kasvutarve on otettu myös jatkossa enemmän huomioon, sillä tehdasta on varaa kasvattaa vielä noin 2 000 m² verran, tehtaan Site Manager Pekka Vanhakylä kertoo.

Kyseessä oli erittäin suuri investointi, joka kertoo myös BAMAn kasvutavoitteista. Espoon tehtaan laitekanta siirrettiin Vantaalle eli niitä ei tässä vaiheessa ollut tarvetta uusia. Muuton jälkeen tehdas saatiin nopealla vauhdilla toimintakuntoon. Suurin yksittäinen investointi tuotantoon oli ns. pikkulinja, jolla pestään pienet salaatit, kuten pinaatti ja rucola.

Vantaan sijainti on myös loistava logistiikan näkökulmasta, kun isot valtaväylät sijaitsevat lähellä tehdasta.

Hygieniasta huolehditaan pesemällä tehdas päivittäin

Tehtaan lämpötila pidetään viileänä tuotteiden laadun ja kylmäketjun katkeamattomuuden takaamiseksi, asettaen tuotelaadun ja hygienian etusijalle.

– Tehdas pestään joka päivä niin sanotusti silmäkorkeudelle ja useamman kerran vuodessa kokonaan.

Pestyjä, pilkottuja ja käyttövalmiita vihanneksia valmiina pussitettavaksi.

Vanhakylän mukaan kotitalouksien ruokahävikki pienenee huomattavasti pussitetun salaatin käyttämisellä. Monet pussitetut salaatit sisältävät myös useampaa kuin yhtä salaattilajiketta, joten käyttövalmiiden salaattipussien käyttäminen tarkoittaa myös harvemman eri salaattilajikkeen ostamista irtonaisena. Kokonaiset salaatit pestään ennen käyttöä, eli huuhteluun kulutetaan vettä. Monesti isosta salaatista tulee myös kuoria huonot osuudet pois, joista kertyy lisää hävikkiä. Suosittuja ovatkin juuri valmiiksi pestyt ja pilkotut salaattipussit, joissa on useampaa eri salaattilajiketta.

BAMAn käyttämät raaka-aineet ovat erittäin tuoreita, sillä materiaali tulee suoraan viljelijöiltä. Tavoitteena onkin, että juurekset saadaan ympäri vuoden kotimaasta. Kuitenkin kotimaan armottoman lyhyen satokauden vuoksi esimerkiksi avomaan salaatti toimitetaan eri maista Euroopasta satokausien mukaan.

Bama Nordic

  • BAMA Nordic on osa norjalaisomisteista BAMA Gruppen AS.
  • Helsingborgissa, Lindesbergissä ja Vantaalla sijaitsevat kolme tuotantolaitosta työllistävät yhteensä yli 400 henkilöä. Vantaan tehtaalla valmistetaan pestyjä, käyttövalmiita salaatteja, vihanneksia ja hedelmiä eri brändeille sekä omalle tuotemerkille Bama.

Aiheeseen liittyvää

Porkka mukana juhlistamassa Hyvien valintojen viikkoa – Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun

Hyvien valintojen viikolla nostetaan kotimaisia tuotteita. Avainlippu-merkittyjen ammattikylmälaitteiden valmistuksessa panostetaan laatuun.

Porkan mattamustat kylmälaitteet ihastuttivat Tampereella – Festivon viinikaapin voittaja

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa oli viime viikolla vilinää, kun ravintola-alan ammattilaiset kokoontuivat Fastfood, Café & Restaurant Expoon kahtena päivänä. 

Genari? RHDS? Rambo? Kokosimme yhteen tärkeimmät ravintola-alan ja Porkan termit — katso kuinka monta näistä tiesit jo

Tutustu Porkan ja ravintola-alan tärkeimpiin termeihin kokoamamme listan avulla!