Porkka Walk-In –kylmä- ja pakastehuoneet, sisään käveltävät huoneet

Walk-In –huoneet räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan

Porkka on vuosikymmenien ajan suunnitellut yhteistyökumppanien kanssa asiakkaille yksilöllisiä kylmä- ja puhdastilaratkaisuja. ”Walk-In” on yleiseurooppalainen termi joka käsittää isot, sisäänkäveltävät kylmä- ja pakastehuoneet. Puhdastilat on toimintaperiaatteeltaan erilainen verrattuna kylmätilaan, jossa toiminta perustuu sisällä olevaan ympäristöään suurempaan ilmanpaineeseen kun kylmätilat jäähdytetään joko omalla tai kiinteistön laitteistolla.

Porkka Walk-In huoneet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa nykyaikaisessa Ylöjärven tehtaassa, joka työllistää n. 100 henkilöä. Asiakkaanamme saatte aina suunnitelmat sähköisinä mittakuvina. Toimitamme myös Walk-In huoneet ja varusteet isoille matkustajalaivoille sekä pienemmille jahdeille.

Porkka Walk-In huoneiden tekniset ominaisuudet ja optiot

Huolellisesti suunnitellut materiaalit ja yksityiskohdat

Porkka –elementtihuoneet valmistetaan tilaajan antamien mittojen mukaan. Mitoitus perustuu pituus- ja leveysmittojen osalta ulkomoduulijärjestelmään; moduulijako 150 mm. Ovien ja väliseinien paikat ovat vapaasti valittavissa. Väliseinät eivät kasvata huoneen mittoja.

Tilauksen perusteella tehdään yksityiskohtaiset piirustukset kylmä- ja pakastehuoneista. Piirrokset hyväksytetään tilaajalla ennen valmistusta. Kylmä- ja pakastehuoneiden eristevahvuudet ovat 80 mm, 100 mm ja 150 mm. Huoneen ulkomitat (pituus ja leveys) pysyvät samoina eristevahvuuden muuttuessa. Eristeenä toimii jäykkä HCF- vapaa polyuretaani ja pintamateriaalivaihtoehtona on polyesteri- tai PVDF-pinnoitteinen sinkitty teräslevy tai ruostumaton teräslevy. Elementit kiinnitetään toisiinsa pikalukoilla. Huoneet ovat nopea ja helppo kasata.

Turvallisuus

Tuotteet ovat suunniteltu täyttämään turvallisuusvaatimukset. Materiaalit ja muotoilu hygieenisiä, lattiat ovat liukuestettyjä ja elementtien saumat tiiviitä. Pakastetiloissa käytetään tarvittaessa lattiaelementteihin integroituja lämmitysvastuksia, jotka estävät jäätymis- tai kosteusvauriot huoneen alapuolisissa rakenteissa. Pakastehuoneiden ovien karmissa on myös lämmitysvastus kylmäkatkona estämässä kosteuden ja jään muodostumista. Lukittavat ovet ovat varustettu sisäpuolisella hätäavaajalla. Elementit ja ovet ovat CE-merkittyjä.

Hälytystoiminnot

Porkka-lämpötilanäyttö on saatavilla sisäänrakennetulla korkean/matalan lämpötilan hälytyksellä, joka hälyttää akustisesti ja optisesti ja joka voidaan liittää kiinteistöhallintaan jännitteettömällä eli potentiovapaalla liitännällä.

Ovet

Ovia on saatavilla eri tarpeisiin käyttökohteen mukaan. Kylmä- ja pakastetilojen sarana- ja liukuovet ovat energiatehokkaita ja kevytkäyttöisiä sekä varustettu laadukkailla heloituksilla että tiivisteillä. Lukittavat ovet ovat varustettu sisäpuolisella hätäavaajalla. Ovien ulko- ja sisäpinta ovat kuumasinkittyä 0,6 mm polyesteripinnoitteista tai ruostumatonta teräslevyä. Eristyksenä toimii jäykkä HCF- vapaa polyuretaani, joka on vaahdotettu ovilehden sisään. Näin ollen rakenne on erittäin vahva mutta kevyt. Pakastehuoneiden ovien karmissa on lämmitysvastus kylmäkatkona estämässä kosteuden ja jään muodostumista. Useat vakiomallit mahdollistavat käytön erilaisissa käyttöympäristöissä tarpeiden mukaan. Saatavilla on myös erikoisempiin kohteisiin asiakasräätälöityjä oviratkaisuja. Vankka rakenne ja helposti vaihdettavat kulutusosat tekevät Porkka-ovista pitkäikäisen ratkaisun kun halutaan laatua ja kestävyyttä.

Lattiat

Walk-In – huoneiden lattiat ovat pääasiassa joko vakiolattia- tai vahvistettuja elementtejä. Lattiaelementin pintamateriaali on WISA-Hexa koivuvaneripohjainen, kovaan käyttöön soveltuva lattialevy. WISA-Hexaa käytetään kuljetusvälineiden, varastohallien ja työtilojen lattioissa, rakennustelineiden työtasoina ja katsomoiden lattia- ja istuintasoina. Kylmä- ja pakastehuone on mahdollista asentaa myös normaalin betonilattian päälle. Pakastehuoneiden lattioissa tarvitaan lämmitysvastukset. Vakioelementtilattian tasainen, staattinen maksimi sallittu kuormitus 40 kN/m² (4000 kp/m²) ja hyllyn jalka tai vastaava, ø 40 mm, sallittu staattinen kuorma 1 kN (100 kp). Vahvistettua lattiaelementtiä suositellaan käytettäväksi, kun lattiaan kohdistuu rullaavaa kuormitusta (kovapyöräinen pumppuvaunu), tai isohkoja pistekuormia.

Hyllyjärjestelmä

Walk-In huoneen modulaarinen hyllyjärjestelmä on erittäin käytännöllinen
ja helposti puhdistettava.

Lisävarusteena on saatavilla nelitasoiset konepestävät (elintarviketurvalliset) hyllyt ja tukimateriaalit tai pulverimaalatut jakeluhyllyt ja takaliukuovet.

Walk-in -huoneet merenkulkuun

Tehtaalla suunniteltavat laivateollisuuden Walk-In –kylmä- ja pakastehuoneet ja ovet ovat ympäristöystävällisiä ja merenkulun äärimmäisiä olosuhteita kestäviä. Tuotteet on helppo asentaa ja niissä on huomioitu kaikki erikoisvaatimukset sekä U.S.P.H.S hygienastandardit.

Marine elementit ja ovet ovat aina ruostumatonta terästä AISI 304 tai AISI 316 sekä pinnan laadulta 2B (matta) tai 4N (hiottu). Eristeenä toimii HCF- vapaa polyuretaani ja eristevahvuusvaihtoehtona ovat 80, 100 ja 150 mm riippuen käyttökohteesta sekä huoneen lämpötilasta.

Tavarakuljetus

Trukkiliikenteen, pumppukärryjen ja rullakkojen käytön helpottamiseksi kylmähuoneet voidaan toimittaa ilman lattiaa. Tällöin huone asennetaan eristetylle alustalle ja ovi varustetaan laahustiivisteillä. Eristetty lattia voi olla esimerkiksi betonilattia ja sen alla olevat eristeet.

Mikäli Walk-In – huoneeseen on kynnys, varustetaan ovet kynnyskarmilla ja liikennettä varten toimitetaan ajoluiskat.

Asiantunteva suunnittelu

Porkka Panel
Huurretie 13, 39160 Ylöjärvi

Petteri Piirto
Business Line Manager, Walk-in -huoneet
etunimi.sukunimi@porkka.com

Ota minuun yhteyttä erityisesti silloin kun tarvitaan yksilöllisesti suunniteltu ja valmistettu Walk-In –huone. Tehtaamme suunnittelijat auttavat huoneenne suunnittelussa.